Baby Lock, Euphoria

Den senaste Super-Covern

 

Baby Lock är synonymt med kvalitet i absoluta världsklass. Allt de tillverkar är i det närmaste 100% bra. 

Baby Lock Euphoria är en efterlängtad världsnyhet. 

 

Gör inga hoppstygn, luffträdning, nålträdare för alla nålar, 13 cm sömnadsyta, 1500 stygn/ min, Automatisk trådspänning, okänslig för trådsorter, otroligt bra LED-belysning, mataren sänks vid pressarfotslyft, pressarfotsspaken sitter på höger sida, sy ut en trådkedja precis som på en overlock. 

 

Läs mer och köp i vår Webbutik >>

  

19995kr

Baby Lock, Euphoria

Den bästa covermaskinen


**Introduktionskampanj**  Kantbandsvikare 12 mm medföljer utan kostnad värde 995:- samt mönster från Threads by Caroline (barntröjor) värde 149:- Utöver det är det 1000:- introduktionsrabatt på Euphoria.

OBS! Vi har endast 1 maskin kvar för omgående leverans p.g.a. begränsad tillgång under introduktionen! Nästa leverans beräknas till Oktober. Men du kan lägga order nu för att ta del av kampanjen. Den som väntar på något gott......väntar på en Euphoria. 


Baby Lock Euphoria har allt som ingen annan har. Vi kan med förtroende och stolthet påstå att Euphoria är den mest lättjobbade och pålitliga covermaskinen på marknaden för hushålls- och semiprofessionellt bruk. 

All fin Baby Lock-teknik har även nya Euphoria fått. Detta tillsammans med den minutiöst kontrollerade kvalitén på allt från komponenter till tillverkning och alla tester varje individuell maskin får genomgå gör denna modell helt unik på marknaden.  

Syr elastisk raksöm som är en kedjesöm så då blir den alldeles spikrak och även elastisk. Riktigt bra söm! Coversömmen sys med 2 eller 3 övertrådar och då lika många nålar. Baksidan av den coversömmen är dekorativ och använs ofta som en framsida. Då syr man från "fel" håll, och gärna med en dekorativ tråd på kedjegripren. 

Komplettera med kantbandsvikare som finns i olika bredder för att sy på egna elastiska eller vävda band. 

Baby Lock Euphoria är en avancerad helt mekanisk covermaskin med en syhastighet upp till 1500 stygn i minuten. Enkel att trä kedjegriparen med motoriserad luftträdning.

När du skall avsluta sömmen är det bara att sy ut trådkedjan utanför tyget vilket är unikt för Baby Lock Covermaskiner. 

Matartänderna sänks ner i maskinen när pressarfoten lyfts vilket ger dig mer utrymme under pressarfoten samt att det är skonsamt mot tyget. 


 • Coverlockmaskin, 4-trådig
 • Gör inga hoppstygn
 • Trådportionering ger alltid exakta stygn
 • 1500 stygn per minut
 • Extremt bra matning
 • Luftträdning av gripartråden
 • Inbyggd nålträdare för alla 3 nålarna
 • Jättebra belysning 
 • 13 cm sybredd t.h. om nålarna 
 • Pressarfotsspak på höger sida
 • Högre pressarfotsutrymme
 • Aut. sänkning av mataren
 • Sy utanför tyget som på en overlock
 • Vertikala nålar för mer kraft 
 • Rekommenderad nål ELx705 CF krom
 • Svensk instruktionsbok
 • Semiprofessionell kraftig konstruktion
 • 100% kvalitet
 • Made in Japan 
 • Sedan 1964
 • 5 års full garanti
 • Maskingrupp 11

ExtraordinAir™ Threading luftträdning

Med bara en vindpust, tar ExtraordinAir Threading gripartråden genom hela trådvägen och ut genom kedjegriparen. Att träda en covermaskin kan inte bli enklare. 


Automatisk trådspänning

Baby Lock har patent på sitt unika trådleveranssystem som ger lika fina stygn i alla material oavsett tjocklek och tråd utan att du behöver göra någonting alls. Det är magiskt bra!


Sluten trådbana

Gripartråden går i en egen kanal och ligger skyddat mot att den trasslar in sig.


Egen enhet för matningen 

Baby Lock tog differentialmatnings-mekanismen till en ny nivå genom att göra matningsmekanismen till en egen enhet. Detta säkerställer starkare matning men även mer konsekvent och mer konsekvent inmatning av alla material. 


Cover Stitch Chain off

Det är inga problem att sy utanför tyget med en Baby Lock Cover. Det underlättar mycket när du är klar och skall ta ur tyget ur maskinen. Bara sy ut så långt du vill, klipp av trådkedjan och fäst tråden. 


Automatiskt sänkt matare

När du lyfter pressarfoten så sänks mataren automatiskt vilket underlättar för att få i och ur tyget. 


Bra placerad spak för pressarfoten

På höger sida på maskinen sitter en stor spak för höjning och sänkning av pressarfoten. 


Vertikala nålar

Baby Locks nålar går vertikalt genom tyget. Detta skonar ditt tyg och förhindrar att nålar böjer sig. Det ger även mer kraft för bättre stygnkvalitet i tjocka tyger. Som nivåskillnader och många lager. 


Nålsystem

Nålen ELx705 Krom rekommenderas. En stabil och slitstark allround-nål 


Inga hoppstygn

Konstruktionen av alla delar är otroligt stabil och genomtänkt, så hoppstygn på en Baby Lock förekommer inte. Under förutsättning att bra nålar används. 


Mycket plats för mycket tyg

Hela 13 cm syutrymme till höger om nålarna 


Pressarfotshöjd

Du kan nu höja upp pressarfoten högre för att dels lättare få under tygerna, men också för att sy i tjockare material. 


Stark och stabil

Baby Lock Euphoria har mycket styrka och mycket bra matning. Hela maskinens konstruktion är dimensionerad för att hålla länge och för att kunna sy mycket på utan slitage. Materialval av bästa sort!


Helt och hållet mekanisk

Baby Lock har enbart helt mekaniska och manuella overlockar och covers. Det behövs ingen elektronik på Baby Lock för att få till perfekta sömmar i alla material. Det sker naturligt.

  

Garanti

5 års full garanti


Utveckling & Tillverkning

Utvecklad och tillverkad vid Baby Locks anläggning i Japan betyder 100% kvalitet sedan 1964


Det perfekta syrummet

Vill du ha en overlockmaskin som matchar Euphoria i kvalitet och kapacitet så rekommenderar vi Baby Lock Acclaim. En våldsamt bra overlockmaskin som är lite större och är mer öppen kring nålområdet, så det är mycket enklare trä den och det är mer utrymme för händerna. Den har dessutom motoriserad luffträdning av nålarna. Trådarna sugs in genom nålsögonen. 

Så en Euphoria och en Acclaim, då har du det bästa i ditt syrum! 

 

Baby Lock, Acclaim

Delvis hanbyggd superkvalitet från Japan

Likt alla Baby Lock får du kvalitet och funktionalitet i yppersta världsklass. 

 

Enkeltheten att använda, stygnkvalitén, detaljkvalitén, livslängden...är värt sitt pris! 

 

Acclaim har motorstyrd luftträdning av nålar och gripare.

Pressarfotslyften sitter perfekt lättåtkomlig på höger sida.

 

Baby Lock Acclaim har den fantastiska sömmen som heter Wave (vågsöm)

 

Läs mer och köp i vår Webbutik >>

21995kr

Baby Lock | Acclaim

Bäst i klassen med Wavesöm

 

 

Trä maskinen i vilken tråd du vill, sätt dig ner och sy utan att behöva göra en massa injusteringar. Ja fantastiskt, men så är det med Baby Lock Acclaim. För att gör det ännu bekvämare så träder du både undertrådarna och nålarna med luft på Acclaim.


RevolitionAir™ Needle Threading

Aktivera RevolutionAir™ trädaren, tryck på en knapp och Acclaim’s nålar är trädda! Baby Lock’s RevolutionAir trädning gör omställningen av din maskin snabbare och enklare än någonsin, varenda gång.


RevolutionAir ™ Looper Threading

Sätt i tråden i en av Acclaims trängningsportar, tryck på knappen och ett luftflöde skjuter det snabbt genom de patenterade rörformiga looparna, precis där du behöver den varje gång. Knutar och trådbrott tillhör nu det förflutna.


Automatiskt Trådleveranssystem

Ställ in Acclaim på den typ av söm som du vill ha och börja! Acclaim ger en balanserad söm på alla tyger med alla typer av tråd.


Rent vitt ljus med 3 LED-lampor

Se tydligt varje stygn, tyg och trådfärg under tre ljusa LED-lamporna.


Differentialmatningen i egen enhet

Differentialmatningen till en ny nivå genom att lägga till en egen enhet för differentialmatningen vilket innebär starkare matning såväl som konsekvent matning på alla material.


Klippknivarna

Baby Lock har skapat ett knivsystem med en större skäryta som enklare klipper tyget och ökar synligheten.


Tubformade loopar

Det finns ingen exponerad tråd, inga trådguider du behöver träda och du kan träda i vilken som helst ordning! Tubular loopers eliminerar trädningsmisstag och skyddar tråden för att trassla in sig med andra trådar.


Matningssystemet

Håller sömmen platt och balanserad, oavsett syhastighet, tyg eller söm som du väljer. De inbyggda stygnfingrarna rör sig faktiskt med knivbladet och justerar sömmens bredd tillsammans med skärbredden. Alltså justerbar stygnbredd!


Vertikala nålar

Medan de flesta maskiner använder snedställda nålar som trycker och skadar tyget så sätts Acclaims nålar vertikalt och syr direkt upp och ner, skyddar ditt tyg och förhindrar nålböjning.


Ratt för Justerbar stygnlängd och automatisk rullsöm

Stygnlängden kan enkelt ställas in på en Baby Lock overlock med en ratt. Denna ratt innehåller automatisk inställning för rullsömmen, som drar in det inbyggda stygnbreddsfingret för en rullfållsavslutning.


Exklusiv vågsöm

Den patenterade Wave Stitch öppnar din värld för mer dekorativa sömmar för mer kreativitet. Prova olika trådfärger och stygnbredder för att enkelt skapa en enstaka skapelse.


Looparnas konstruktion förhindrar loophaveri

Detta exklusiva Looper Drive System förhindrar att looparna (griparna) kommer ur läge eller korsas, vilket reducerar risken för loopskador. Detta skyddar din maskin från att behöva en dyr reparation, så du kan sy obekymrat!


Baby Lock började sin tillverkning av overlockmaskiner redan 1967 i Japan. Än idag utvecklas och produceras de i samma anläggning. Mer än 14 revolutionerande patent har de tagit genom åren och fortfarande är de ledande i hushållsoverlockar och deras rigorösa kvalitetskrav har inte minskat. Sökandet efter innovationer pågår hela tiden

 

 

 

 

 

Specifikation Baby Lock Acclaim

 

 

Klassifikation

Overlock

Maskintyp

Mekanisk

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömöversikt med inställningar

Ja

Stygnbredd / skärbredd

1,5 - 7,5 mm

Stygnlängd

0,75 - 4,0 mm

Inbyggd nålrädare

Ja

Vertikala nålar

Ja

Maskinstorlek

B:440/H:350/D:300 mm

Vikt

11 kg

Syhastighet

1500 stygn/min

Vågsöm (Wave)

Hastighetskontroll

Fotreglage

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Steglöst

Differentialmatning

0,6 - 2,0

Knivar

Fast och rörlig nedfällbar

Trådavskärare

Ja

Automatisk trådleverans

Ja

Nålträdare

Ja

RevolutionAir trädning

Ja, nålar och gripare

Belysning

2 st vita LED

Nålar

HAx1SP SuperStretch

Standard pressarfot

Overlockspressarfot

Extra pressarfötter ingår

Nej

Baby Lock, Victory

Inget slår en Baby Lock

Baby Lock är synonymt med högsta möjliga kvalitet och användarvänlighet och tillförlitlighet tillsammans med dig under en lång tid framtid. Därför att det är Baby Locks vision.

 

Du betalar för att du skall få det bästa. Baby Lock, Victory är en mycket trevlig 4-trådig overlock med avancerade tekniska lösningar och för dig som användare en mycket behaglig upplevelse.

 

Läs mer och köp i vår Webbutik >>


14995kr

Baby Lock, Victory

Bäst i klassen - enklast för dig

 

Redo att förklara segern över trädningen av din overlockmaskin? Titta inte längre än Baby Lock Victory. Denna avancerade hemmaoverlock är bestyckad med Jet-Air Threading ™, som träder de nedre looparna med ett tryck på ett handtag plus automatisk trådleverans ™ att träda i valfri ordning. Dessutom har Victory en pressarfotshöjd på 6 mm höjd som gör det lättare att overlocka på tjockare tyg.

 

Baby Lock började sin tillverkning av overlockmaskiner redan 1967 i Japan. Än idag utvecklas och produceras de i samma anläggning. Mer än 14 revolutionerande patent har de tagit genom åren och fortfarande är de ledande i hushållsoverlockar och deras rigorösa kvalitetskrav har inte minskat. Sökandet efter innovationer pågår hela tiden.

 

Du behöver aldrig ställa om något ifall du sätter i en tjockare eller tunnare tråd. Den automatiska trådleveransen påverkas inte av det. Sömmen blir alltid korrekt.

 

Syr du i stretchiga material så brukar Baby Lock inte våga tyget så mycket. Superenkel justering för att ändra lite på differentialmatningen om det skulle behövas.

 

Och syr du i extremt tunna material så är Baby Lock extra överlägsen. Tack vare den automatiska trådleveransen. Tyget rynkar sig inte!

Trädningen av undertrådarna sker med att luft suger igenom tråden hela vägen med ett tryck på ett litet handtag. Övertrådarna är lika enkla som på en vanlig symaskin att trä.

 

Väldigt bra matning vilket märks i svåra material och vid nivåskillnader. Och även färre krökta nålar.


Maskinen gång är lätt och kvick med hela 1500 stygn/ minut. Ljudnivån på Victory reducerad.

 

Fin LED-belysning i vitt sken skonar dina ögon då du ser detaljer mycket bättre än med vanlig glödlampa.

 

Maskinen har ett antal olika sömmar,- rullfåll, flatlock,  smal kantsöm, 2-3 trådig overlock med mera. Dessa är väldigt enkla att skifta mellan med en tydlig omställare.

 

Baby Lock Victory liten och behändig, tar inte stor plats. Lätt att forsla med sig i en overlockväska.  

 

Allt inuti maskinen är byggt med dyra och fina material och med stabila konstruktioner. Allt för att garantera lång livslängd och minimerat antal fel.

 

Baby Lock lämnar 5 års garanti för tillverkning- och materialfel.

 

 

 

 

 

Specifikation Baby Lock, Victory

 

Klassifikation

Overlock

Maskintyp

Mekanisk

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömöversikt med inställningar

Ja

Stygnbredd / skärbredd

1,5 - 7,5 mm

Stygnlängd

0,75 - 4,0 mm

Inbyggd nålrädare

Ja

Vertikala nålar

Ja

Maskinstorlek

B:320/H:290/D:280 mm

Vikt

7,5 kg

Syhastighet

1500 stygn/min

 

Hastighetskontroll

Fotreglage

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Steglöst

Differentialmatning

0,6 - 2,0

Knivar

Fast och rörlig nedfällbar

Trådavskärare

Ja

ATD Trådleverans system

Ja

Nålträdare

Ja

Jet Air trädning

Ja

Belysning

2 st LED

Nålar

HAx1SP SuperStretch

Standard pressarfot

Overlockspressarfot

Extra pressarfötter ingår

Nej

Janome, Cover Pro 2000cpx

Rymlig för tyget och säkra stygn

Tredje generationen covermaskiner från Janome som har förfinats genom åren och idag kan vara den bästa på marknaden i det prisläget.

 

Hoppstygn som det talas om på covermaskiner ser vi inte på CoverPro 2000CPX.

 

Får du hoppstygn ändå så rådfråga oss så hjälper vi dig att komma runt det problemet. Vi vet att CoverPro idag inte har några allvarliga brister.

 

Väldigt gott om utrymme för tyget och extremt enkel att trä!

 

Läs mer och köp i vår Webbutik >>

 8795kr


Janome | Cover Pro 2000cpx

fålla och kantbanda som ett proffs

 

Effektfulla fållar och dekorationer med coversömmaskin. Cover Pro 2000CPX är en coversömmaskin, specialmaskin för kedjesöm, tvilling- och trillingsömmar med en syhastighet upp till 1000 stygn per minut. Du kan välja mellan 6 mm bred eller 3 mm smal tvillingsöm. Utvändiga reglage för justering av bl.a stygnlängd. Sömmarna kan användas till fållar, quiltning och kreativa dekorationer. Både rät- och avigsidan av sömmarna är lika användbara.

 

Coversöm maskin

Trillingsöm

Tvillingsöm 3 och 6 mm breda

Kedjesöm

Differentialmatning

Stort invändigt arbetsutrymme 143 x 100 mm

Vertikalt nålnedslag

Snabbspak för platta fina sömmar

Färgkodad trådväg

Snabbträdning av kedjesömgripare

Friarm

5 års full garanti

 

Industriella trådspänningsfunktioner såsom STS för sömnad i tjocka tyger hjälper till att dra åt gripartråden så att sömmen blir platt och fin samt TLC (Tension Level Control) som förhindrar att tunna tyger rynkar sig.

Vertikalt nålnedslag för extra styrka, kontroll och stygnkvalitet. Stort invändigt arbetsutrymme 143 x 100 mm till höger om nålen, tillåter tvilllingsömmar långt in på tyget. Maskinen är även utru- stad med friarm, vilket gör att du enkelt kommer åt alla områden för att fålla eller dekorera dina projekt. Ny LED belysning över arbetsområdet.

Enkel att trä, enkel snabbträdning av kedjegriparen. Snapp in trådguider för enkel trädning. Automatisk utlösning av trådspän- ningen när pressarfoten är lyft. Extra högt pressarfotslyft, vilket gör det enkelt att arbeta med tjocka tyger.

 

Stort arbetsutrymme

Arbetsyta till höger om nålen 143 x 100 mm. Detta gör det möjligt att sy cover sömmar långt in på ditt syprojekt.

 

Industriell trådspänning

STS för sömnad i tjocka tyger som hjälper till att dra åt gri- partråden så att sömmen blir platt och TLC (Tension Level Control) 

som förhindrar att tunna tyger rynkar sig.

 

Stråveck

Quilta med bred tvillingsöm. Sömmen får vackert stråveck utseende.

 

Enhands trådavskärare

Precis som på en symaskin, du skär enkelt av tråden med en enkel rörelse.

 

Flexibla justeringsmöjligheter för stygnlängd och differentialmatning

Cover Pro 2000CPX har den mest flexibla justeringen för stygnlängd 1-4 mm och differential matning 0.5-2.25.

 

Kantband

Kanta med kantband, snabbt och enkelt med kantbandvika- ren (extra tillbehör)

 

Vertikalt nålnedslag

Samma igenkännande vertikala nålnedslag som på symaskinen, vilket säkrar bästa stygnresultat. Med extra utrymme runt 

nålmekanismen blir det enkelt att byta nålar. Pressarfotslyften är också bekvämt placerad.

 

Friarm

Oumbärlig vid fållning av ärmar, byxben, linningar och andra svåråtkomliga sömmar.

 

Nålsystem

Använd Organ ELx705 nålsystem. Precis som för industrinålar, har denna specialnål ett långt spår på både fram och baksidan. 

Vilket gör nålen pålitlig och förhindrar hoppstygn.

 

Kedjesöm

2-trådig söm som kan sys mitt i tyget. Används till samman- fogning av två tyglager för att pressa isär sömsmånen, till stickningar och fållar.

 

Tvillingsöm 3 mm

3-trådig söm med 2 parallella raksömmar på rätsidan och professionell sick-sack på baksidan, 3 mm bred. Kan sys mitt i tyget. Används till fållar, stickningar och dekoration.

 

Trillingsöm 6 mm

4-trådig söm med 3 parallella raksömmar på rätsidan och professionell sick-sack på baksidan, 6 mm bred. Kan sys mitt i tyg

 

Specifikation Janome Cover Pro 2000CPX

 

Klassifikation

Covermaskin

Maskintyp

Mekanisk

Grupp

7

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Friarm

Ja

Sömmar

Trillingsöm 6mm, tvillingsöm 6mm
Tvillingsöm 3mm, kedjeraksöm

Max. stygnbredd

6 mm

Stygnlängd

1 - 4 mm

Sömguide

Ja

Maskinstorlek

B:550/H:330/D:600 mm

Vikt

8,1 kg

Invändigt arbetsutrymme

B:143xH100

Max. syhastighet

1000 stygn/min

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Ja

Extra högt pressarfotslyft

Ja

Differentialmatare

8-delad, justerbar 0,25-2,25

Knivar

-

Nålträdare

-

Belysning av syområde

LED belysning

Färgkodad trädväg

Ja

Snabbträdning av gripare

Ja

Antal nålar

3

Janome, My Lock 644D

Våran storsäljare

 

Janome My Lock 644D har varit med oss i många många år och är klassiker nu. En skottsäker modell som alltid sköter sig och syr fint.

 

Som sagt, en väl beprövad modell som fortfarande står väldigt stark vad gäller byggkvalitet och sömnadskvalitet i jämförelse med motsvarande modeller på marknaden. 

 

Läs mer och köp i vår Webbutik >>

6495kr

Janome, My Lock 644D

Sveriges populäraste overlockmaskin

 

Du syr barnkläder, gardiner och kuddar till familjen, vänkretsen och hela släkten. Oavsett om ditt intresse är beklädnad-, interiör- eller lapptäckssömnad, så är overlockmaskinen ett rätt val för dig. Janome My Lock 644D har de speciella sömmarna du behöver och har mängder med spännande tillbehör att komplettera med.

 

4-trådig overlock

Flatlock, rullfåll, rynkar

Syr 2-, 3- och 4-trådiga sömmar

Sänkbar kniv

Differentialmatningen 0,5 – 2,25

Snabbträdning av undergriparen

Skräpuppsamlare ingår

Nålträdare ingår

Instruktions DVD

5 års full garanti

Overlockmaskinen kompletterar symaskinen

Overlocken är ett komplement till symaskinen för att få ett pro- fessionellt resultat på ditt arbete. Overlocken syr raksöm, kastar över kanten och skär rent sömsmånen i ett enda moment. Den mekaniska overlocken är en basoverlock där du manuellt justerar dina sömmar och inställningar. Möjligheterna med en overlock är många och resultatet imponerande. Overlocken ger ett fint sömresultat i alla material. Du kan använda overlocken till ca: 80% av din sömnad.

 

Användarvänlig

My Lock 644D är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Goda egenskaper som elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. Instruktions DVD följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från starten.

My Lock 644D har 2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga söm möjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,25) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlocktekniker.

 

Enkel trädning

Förenklad trädning genom färgkodad trädningsguide och snabbträdning av undergriparen. När du lyfter pressarfoten utlöser sig trådspänningen automatiskt så att du enkelt kan dra i trådarna. Förinställd undergriparkontroll gör att du ej behöver ändra trådspänningen för rullfåll. Du kan även enkelt byta till rullfåll utan att byta stygnplåt.

 

Sömmar

4-trådig förstärkt overlock, stretch och rynkning.

3-trådig overlock, kastsöm, wrapped, flatlock, smalsöm, picotkantning och rullfåll

2-trådig overlock, kastsöm, wrapped, flatlock och rullfåll

 

Standard pressarfötter

Overlockfot monterad på maskinen

 

Standard tillbehör

Rengöringsborste

Nålask

Skruvmejsel liten och stor

4 st stora trådlock

Olja

Pincett

4 st trådnät

4 st trådhållare (koner)

Extra överkniv

Fast nyckel (till överkniven)

Nålträdare

Avfallsbehållare

Tillbehörsask

2-tråds hake

Fotpedal med strömkabel

Mjuk vinylplasthuv

Instruktions DVD

Instruktionsbok

 

Specifikation Janome My Lock 644D

 

Klassifikation

Overlock

Maskintyp

Mekanisk

Grupp

6

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömmar

4-, 3-, och 2-trådiga overlocksömmar
rynkning, flatlock, rullfåll. 

Stygnbredd

3,1 - 7,3 mm

Stygnlängd

1 - 5 mm

Sömguide

Ja

Maskinstorlek

B:300/H:280/D:280 mm

Vikt

7,0 kg

Invändigt arbetsutrymme

-

Max. syhastighet

1300 stygn/min

Sömöversikt

På frontpanelen

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Ja

Extra högt pressarfotslyft

Ja

Differentialmatning  

3-delad justerbar 0,5 - 2,25

Knivar

Fast och rörlig nedsänkbar

Färgkodad trädväg

Ja

Nålträdare

Nej

Belysning av syområde

Glödlampa 15w

Snabbträdning gripare

Ja

Antal nålar

2

Baby Lock, Gloria

En kombimaskin som är lätt att använda

Normalt sett så är kombimaskiner inte bäst på nåt utan bra på lite av varje. Dessutom är de inte helt lätta att ställa om mellan olika sömsätt. 
 

Baby Lock Gloria är en kombimaskin som egentligen är många maskiner i en. Raksöm, overlock, cover, multisömmar och fabrikssömmar. 
 

Baby Lock Gloria är inte bara bra på lite av varje. Den är bäst på allt. Inga problem att få till snygga sömmar när du skiftar mellan dem. Alltid korrekt stygnkvalitet. Omställningen mellan olika sömsätt är inte svårt på denna modell. Den enda kombimaskinen som är lättanvänd. 

 

Läs mer och köp i vår Webbutik >>

32995kr

Baby Lock, Gloria

När det inte får vara svårt

 

Då du vill ha det bästa som finns, en premiummaskin utan jämförelse, en maskin som är enkelt att handha, enkel att trä, enkel att ställa om och som syr sömmar med superprecision i en konstruktion som är förfinad sedan 1964 i samma fabrik i Japan som de utvecklas i. Det ger dig en försäkran om att du kan ägna dig åt vad du älskar. Sömnad i alla dess former utan att bekymra dig över resultat som inte är till belåtenhet. Låter det stort? Det är verkligheten.

 

8-trådig overlock & Covermaskin

Smal, bred, trilling coversöm

2, 3, 4 trådiga overlocksömmar

Industrisöm, overlocksöm med raksömmar innanför

Wavesöm vilken ger en dekorativ avslutning i vågig form

Rullfåll för smala fina kantavslutningar

Flatlocksöm som dekor

Rynkning av tyg 

Trådportionering, teknik som alltid ger korrekta stygn

Hanterar fylligare dekorativ tråd 

Motordriven luftträdning av alla gripare

Motordriven luftträdning av alla nålar

6 ljusa härliga LED lampor ger ett väl upplyst arbetsområde

Differentialt inställbar matare ger helt släta sömmar

Utrymmet till höger om nålen mäter hela 127 mm

5 års full garanti

 

 

Användarvänlig

Baby Lock Gloria följer Baby Lock´s tradition att göra overlockar och covermaskiner som är extremt enkla att trä och hantera. De är genomtänkta och varje detalj känns användarvänlig. När du skall byta sömsätt så är momenten minimerade och förenklade. Du behöver inte lägga tid och energi på att fundera eller krångla så mycket. Det är enklare än någonsin.

 

Enkel trädning

Du slipper trä tråden genom massa olika trådledare och öglor. Du bara stoppar trådarna i trådhål och trycker på en knapp så trär de sig själva. Nytt på Gloria är att nu är även nåltrådarna självträdande. Otroligt bra om du är ostadig på handen eller inte kan se nålsögat. 

 

Stygnkvalitet

Att ställa in trådspänning för olika material behöver du inte tänka på. Baby Lock har en egen teknik för trådleverans, kan kallas trådportionering också. Oavsett tunnaste skiraste genomskinliga material eller grövre stadig denim så levererar Baby Lock helt perfekta stygn tack vare denna mycket väl fungerande trådleveransteknik. Du behöver aldrig justera något.

 

Släta sömmar

När du syr väldigt lösa material eller väldigt tunna material så är det vanligt att de antingen töjer sig eller drar ihop sig. Nja inte med en Baby Lock. I normalläget på matningen syr de i de flesta fall bra utan omställning. Enkel justering med en lättåtkomlig spak av differentialen på mataren korrigerar i fall det skulle hända.  

 

Högsta kvalitet

Baby Lock konstruerar och tillverkar alla sina overlock och covermaskiner i sin anläggning i Japan. De har sedan 1964 tillverkat endast overlock och covermaskiner så de är specialicerade med lång tradition. Varje del i maskinerna är noga utvalda och genomgår kvalitetstester. En del av tillverkningen är manuell. Alltså delvis handbyggda maskiner. Det är total kontroll av kvalitet och ingenting lämnas åt slumpen. Det är dyra maskiner men ska man ha det bästa så kostar det. 

 

Standard pressarfötter

Overlockfot monterad på maskinen

 

Standard tillbehör

Rengöringsborste med nålhållare

Nålask

Sexkants mejsel

Skruvmejsel

Trådlock 8 stora

Trådnät 8 st

Trådhållarkoner 8 st

Skumgummiplattor 8 st

Pincett

Extra överkniv

Nålträdare

Nålträdningsguide

Nålskruvar 4 st

Griparträdare

Trådledarantenn

Sybord till kedje- och coversömmar

2 st fästskruvar

Fotpedal

Nätkabel

Mjuk vinylplasthuv

Trädningsschema

Svensk instruktionsbok

 

Husqvarna Viking, Huskylock S15

En vettig instegsmodell

 

En bra overlockmaskin för sitt pris tycker vi detta är. Huskylock S15 rekommenderar vi för dig som är ny på overlock men vill undvika de tveksamma lågpris-modellerna.

 

Den bör ju ändå fungera tillfredställande även om det är den första overlocken för dig. Sen när du ”sytt upp” dig och upptäckt hur enastående bra det är med en overlockmaskin så kan det vara läge att satsa på en fullvärdig modell. Då hjälper vi dig gärna!

 

Läs mer och köp i vår Webbutik >>


4495kr

En overlockmaskin syr overlocksöm och inte coversöm. Det är två skilda användningsområden på dem. En ovelockmaskin syr ihop och klipper tyget utanför sömmen. Såsom fabrikssömmar i sweatshirt och annat. En overlockmaskin för hemanvändning syr den fabrikssömmen professionellt och snyggt i alla material. På en overlockmaskin undviker du att sömmen blir utdragen och bubblig. Du slipper likaledes att sömmen drar in tygkanten. Själva overlocksömmen blir högelastisk och följsam. Syr du en del så skall du givetvis satsa på en overlockmaskin som komplement till din vanliga symaskin. Du får fantastiskt mycket bättre resultat!


Som tredje maskin så skaffar du en covermaskin som sköter fållning och bandkantning. Då har du tre ”stationer” som står redo för sina specifika ändamål. Då har du sin egen lilla systudio hemma.

 

4-trådig overlock
Flatlock, rullfåll, rynkning
Syr 2-, 3- och 4-trådiga sömmar
Nedfällbar överkniv
Justerbar skärbredd – utvändigt reglage
Justerbart pressarfotstryck
Differentialmatning
Skräpuppsamlare
2 års garanti + 3 år på reservdelar

 

Detta är vad alla 4-trådiga overlockmaskiner gör.

 

2-trådig bred flatlocksöm
För att sy ihop stretchtyger och samtidigt få en dekorativ effekt, med flatlockrätsidan eller den omvända flatlocksidan utåt.

 

2-trådig smal kantsöm
För att överkasta tunna tyger.

 

2-trådig bred vikt overlocksöm
Dekorativ kantavslutning på klädesplagg och heminredningsföremål.

 

2-trådig smal overlocksöm
För att överkasta ett enkelt lager av tunt till medeltjockt tyg.

 

2-trådig bred overlocksöm
För att överkasta ett enkelt lager av tunt till medeltjockt tyg.

 

2-trådig rullfåll
För att överkasta tunna tyger. Den ger en fin kantavslutning på sidensjalar, volanger och servetter.

 

2-trådig smal vikt overlocksöm.
Ger en fin kantavslutning på tunna tyger.

 

3-trådig smal flatlocksöm
För att sy ihop stretchtyger och samtidigt få en dekorativ effekt, med flatlockrätsidan eller den omvända flatlocksidan utåt.

 

3-trådig bred flatlocksöm
För att sy ihop stretchtyger och samtidigt få en dekorativ effekt, med flatlockrätsidan eller den omvända flatlocksidan utåt.

 

3-trådig smal kantsöm
För att överkasta tunna tyger. Ger en fin kantavslutning på sidensjalar, volanger och servetter.

 

3-trådig rullfåll
För att överkasta tunna tyger.
Ger en fin kantaslutning på sidensjalar, volanger och servetter.

 

3-trådig elastisk overlocksöm
För tyger med mycket stretch.

 

3-trådig bred overlocksöm
För att sy ihop två lager stretchtyg eller överkasta ett lager tunt till medeltjockt tyg.

 

3-trådig smal overlocksöm
För att sy ihop två lager stretchtyg eller överkasta ett lager tunt till medeltjockt tyg.

 

4-trådig overlocksöm
För alla sömmar som behöver kunna sträckas och töjas ut, till exempel halsringningar, sidsömmar, ärmar osv.

 

 

Husqvarna Viking, Amber Air 400

Luftträdning av gripartrådarna

 

Vad gör en overlock riktigt bra?
Att den syr bra mellan olika material utan att behöva ändra inställningar så mycket eller inte alls, att den har bra matning så sömmen blir slät även i svåra material samt klarar att gå över nivåskillnader, att trådspänningen är stabil, att den går vibrationsfritt och inte låter illa.

 

Allt detta är Amber Air S400 samt att du inte behöver trä gripartrådarna manuellt. Det sköts automatiskt med hjälp av luft. Trådarna skjuts igenom med luft hela vägen. Fantastiskt enkelt! Nålträdare för nålarna.

 

Läs mer och köp i vår Webbutik >>

12995kr

Amber Air S400 är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Användarvänlig med goda egenskaper så som luftträdning av bägge griparna, inbyggd nålträdare till bägge nålarna, elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. De instruktioner du behöver följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från början. Amber Air S400 har 2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga sömmöjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,0) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlockstekniker.

 

4-trådig overlock
Flatlock, rullfåll, rynkning
Syr 2-, 3- och 4-trådiga sömmar
Sänkbar kniv – utvändigt reglage
Justerbar skärbredd – utvändigt reglage
Justerbart pressarfotstryck
Differentialmatningen 0,5 – 2,0
Kullager på huvudaxeln
Luftträdning av båda griparna
Nålträdare till båda nålarna
Pressarfot med “matartänder”
Kort avstånd mellan nålar och kniv
Inbyggd 2-trådshake
Stor skräpuppsamlare ingår
2 års garanti + 3 år på reservdelar

 

Overlockmaskinen kompletterar symaskinen
Overlocken är ett komplement till symaskinen för att få ett professionellt resultat på ditt arbete. Overlocken syr ihop, kastar över kanten och skär rent sömsmånen i ett enda moment. Den rynkar inte, töjer inte eller drar in kanten på tyget. Slät fin och högelastisk söm blir det. Möjligheterna med en overlock är många och resultatet imponerande. Overlocken ger ett fint sömresultat i alla material. Även i de mest svårsydda materialen gör en overlockmaskin med bra kvalitet ett bra jobb. Du kan använda overlocken till ca 80% av din sömnad.

 

Användarvänlig
Amber Air S400 är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Goda egenskaper som elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. 2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga sömmöjligheter. Justerbar differentialmatning 0,5 till 2,25 och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlocktekniker.

 

Stor arbetsyta
Arbetsytan framför – 120 mm, bakom – 150 mm och till vänster – 250 mm om nålarna är extra stort på Amber Air S400. Ytan är dessutom plan vilket underlättar din sömnad och tyget håller sig på plats under sömnad.

 

Enkel att träda - luftträdning och nålträdare
Båda griparna trädes enkelt med luftträdning och båda nålarna trädes med inbyggd nålträdare – enklare kan det inte bli. Dessutom “snäpp i” trådguider, vilket gör att trädningen går både snabbt och det är enkelt. Färgkodad trådöversikt på insidan av frontkåpan ger dig en fin översikt över trådvägarna. 

 

Inbyggda trådspänningsreglage
Inbyggda trådspänningsreglage säkrar en jämn trådspänning. Kvaliteten på trådspänningsskivorna är hög och försäkrar samma inställning varje gång du syr. När du lyfter pressarfoten frigörs trådspänningen och du kan enkelt dra trådarna ut ur maskinen.

 

Nålsystem
Overlocken har två nålfästen för två separata nålar. Superstretch nålen (HAx1SP) rekommenderas till overlocksömmar. Superstretch nålen har kulformad spets för att lätt och enkelt gå igenom alla typer av tyg utan att skada tyget. Nålen är anpassad till overlockens höga hastighet samt utformningen tillåter griparen att komma nära nålen och skapa perfekta stygn. Byt nål ofta, helst efter varje projekt.

 

Justerbar stygnlängd
Vridreglaget för stygnlängd sitter överst, innerst på maskinens högra kortsida och är smart kombinerad med vridreglaget för differentialmatningen. Stygnlängden är justerbar för stygn 1,0 – 5,0 mm långa. Stygnlängden är synkroniserad med den främre mataren för ett perfekt stygn. ”R” markeringen står för rekommenderad stygnlängd för rullfåll.

 

Differentialmatning
Amber Air S400 är utrustad med en unik differentialmatning för att förhindra att tyget drar ihop eller töjer sig samt gör det möjligt att rynka och sträcka tyget. Differentialmatningen är uppbyggd på åtta kraftfulla matare, de främre matarna styrs av stygnlängden och matar så mycket tyg som behövs till varje stygn. De bakre matarna matar så mycket tyg som differentialreglaget är inställt på. Vridreglaget för differentialmatning sitter överst/ytterst på maskinens högra korsida och är smart kombinerad med vridreglaget för stygnlängd.Du kan justera differentialen mellan 0,5 (töjer) till 2,0 (drar ihop). För sömnad i stretchtyger rekommenderar vi 1,2 – 1,5.

 

Standardpressarfoten
Pressarfoten är utformad för att reducera att tyget ska dra ihop sig och stabiliserar gripartrådformationen vid korta stygn. Matartänderna på bägge sidor och under längs pressarfoten stabiliserar tyget under foten så att det ej glider. På fronten av foten finns två markeringar för vardera nåls nedslagsposition. Du kan använda standardfoten till alla sömmarna du syr med maskinen. 

 

Skärknivarna
Knivarna skär rent tygkanten och är placerade nära nålarna för perfekt resultat i skarpa svängar. Underkniven är fast och tillverkad av hårt stål. Överkniven är rörlig, monterad underifrån på maskinen för att klara tjocka tyger och tillverkad av något mjukare stål. Knivarna kan slipas och det följer även med en extra överkniv. Du kan fälla ner och upp kniven samt justera skärbredden med utvändiga vridreglage efter eget önskemål beroende på ditt tygval för perfekta sömmar.

 

Över och undergriparen
Griparna är tillverkade av kraftigt material för att klara av att transportera tråd i hög hastighet. Du kan använda grova dekorativa trådar i griparna, för att skapa ett fylligt sömresultat. Övergriparen (röd) skapar zig zag på ovansidan. Övergriparens tråd är den gripare som oftas byts ut mot en tjock dekorativ tråd vid sömnad av t.ex. rullfåll och flatlock. Undergriparen (grön) syr zig zag på sömmens baksida. Båda griparna träs enkelt med luft.

 

Säkerhetssensorer
Amber Air S400 har tre säkerhetssensorer. Maskinen startar inte om pressarfoten är lyft eller om sido- eller frontkåpan är öppen. Allt för din säkerhet och säker sömnad.

 

Stabilitet och låg ljudnivå
Kullager på huvudaxeln vilket bidrar till att maskinen går tystare, mjukare och vibrerar mindre.

 

LED belysning
Arbetsområden är belyst med bekväm LED belysning.

 

Garanti
2 år + 3 år utökad garanti på reservdelar

 

Sömmar
4-trådig förstärkt overlock, stretch och rynkning.
3-trådig overlock, kastsöm, wrapped, flatlock, smalsöm, picot-kantning och rullfåll.
2-trådig overlock, kastsöm, wrapped, flatlock och rullfåll.

 

Pressarfötter
Overlockfot monterad på maskinen

 

Tillbehör
Tillbehörsask
Rengöringsborste
Nålask 5-pack (HAx1SP- 2 #75/11, 3 #90/14)
Nålhållare
Skruvmejsel liten och stor
4 st trådrullestopp (stora)
Olja
Pincett
4 st trådnät
4 st trådhållare (koner)
Extra överkniv
Fast nyckel (till överkniven)
Griparträdare
Avfallsbehållare
Fotpedal med strömkabel
Mjuk vit vinylplasthuv
Instruktionsbok

 

Janome, Air Thread 2000D

Luftträdning, kullager och ny matning

 

Janomes senaste och bästa overlockmaskin Air Thread 2000D är en overlock med gedigen och påkostad konstruktion.

 

Den ingår i Professional-serien vilket betyder att den har högre prestanda och hållbarhet.

 

Otroligt bra matning, snygga sömmar, enkelt handhavande. Samt lång livslängd. 

 

Läs mer och köp i vår Webbutik >>

12495kr

Janome, Air Thread 2000d

När enkelhet prioriteras

 

Janome Air Threading 2000D är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Användarvänlig med goda egenskaper så som luftträdning av bägge griparna, inbyggd nålträdare till bägge nålarna, elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. De instruktioner du behöver följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från början.

Air Threading 2000D har 2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga sömmöjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,0) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlockstekniker

 

 

4-trådig overlock

Flatlock, rullfåll, rynkar

Syr 2-, 3- och 4-trådiga sömmar

Sänkbar kniv, utvändigt reglage

Differentialmatning 0,5 – 2,0

Kullager på huvudaxel

Luftträdning av båda griparna

Nålträdare till båda nålarna

Pressarfot med "matartänder"

Kort avstånd mellan kniv och nålar

Inbyggd tvåtrådsomkopplare

Skräpuppsamlare ingår

Instruktions DVD

5 års full garanti

 

Overlockmaskinen kompletterar symaskinen

Overlocken är ett komplement till symaskinen för att få ett professionellt resultat på ditt arbete. Overlocken syr ihop, kastar över kanten och skär rent sömsmånen i ett enda moment. Den rynkar inte, töjer inte eller drar in kanten på tyget. Slät fin och högelastisk söm blir det. Möjligheterna med en overlock är många och resultatet imponerande. Overlocken ger ett fint sömresultat i alla material. Även i de mest svårsydda materialen gör en overlockmaskin med bra kvalitet ett bra jobb. Du kan använda overlocken till ca: 80% av din sömnad.

 

Användarvänlig

Janome Air Threading 2000D Professional är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Goda egenskaper som elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. Instruktions DVD följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från starten.
2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga söm möjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,25) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlocktekniker.

 

Stor arbetsyta

Arbetsytan framför – 120 mm, bakom – 150 mm och till vänster – 250 mm om nålarna är extra stort på Air Threading 2000D. Ytan är dessutom plan vilket underlättar din sömnad och tyget håller sig på plats under sömnad.

 

Enkel att träda - luftträdning och nålträdare

Båda griparna trädes enkelt med luftträdning och båda nålarna trädes med inbyggd nålträdare – enklare kan det inte bli. Dessutom ”snäpp i” trådguider, vilket gör att trädningen går både snabbt och det är enkelt. Färgkodad trådöversikt på insidan av frontkåpan ger dig en fin översikt över trådvägarna. 

 

Inbyggda trådspänningsreglage

Inbyggda trådspänningsreglage säkrar en jämn trådspänning. Kvaliteten på trådspänningsskivorna är hög och försäkrar samma inställning varje gång du syr. När du lyfter pressarfoten frigörs trådspänningen och du kan enkelt dra trådarna ut ur maskinen.

 

Nålsystem

Overlocken har två nålfästen för två separata nålar. Superstretch nålen (HAx1SP) rekommenderas till overlocksömmar. Superstretch nålen har kulformad spets för att lätt och enkelt gå igenom alla typer av tyg utan att skada tyget. Nålen är anpassad till overlockens höga hastighet samt utformningen tillåter griparen att komma nära nålen och skapa perfekta stygn. Byt nål ofta, helst efter varje projekt.

 

Justerbar stygnlängd

Vridreglaget för stygnlängd sitter överst, innerst på maskinens högra kortsida och är smart kombinerad med vridreglaget för differentialmatningen. Stygnlängden är justerbar för stygn 1,0 – 5,0 mm långa. Stygnlängden är synkroniserad med den främre mataren för ett perfekt stygn. ”R” markeringen står för rekommenderad stygnlängd för rullfåll.

 

Differentialmatning

Janome AT2000D är utrustad med en unik differentialmatning för att förhindra att tyget drar ihop eller töjer sig samt gör det möjligt att rynka och sträcka tyget.

Differentialmatningen är uppbyggd på åtta kraftfulla matare, de främre matarna styrs av stygnlängden och matar så mycket tyg som behövs till varje stygn. De bakre matarna matar så mycket tyg som differentialreglaget är inställt på. Vridreglaget för differentialmatning sitter överst/ytterst på maskinens högra korsida och är smart kombinerad med vridreglaget för stygnlängd.

Du kan justera differentialen mellan 0,5 (töjer) till 2,0 (drar ihop). För sömnad i stretchtyger rekommenderar vi 1,2 – 1,5.

 

Standardpressarfoten

Pressarfoten är utformad för att reducera att tyget ska dra ihop sig och stabiliserar gripartrådformationen vid korta stygn. Matartänderna på bägge sidor och under längs pressarfoten stabiliserar tyget under foten så att det ej glider. På fronten av foten finns två markeringar för vardera nåls nedslagsposition. Du kan använda standardfoten till alla sömmarna du syr med maskinen. 

 

Skärknivarna

Knivarna skär rent tygkanten och är placerade nära nålarna för perfekt resultat i skarpa svängar. Underkniven är fast och tillverkad av hårt stål. Överkniven är rörlig, monterad underifrån på maskinen för att klara tjocka tyger och tillverkad av något mjukare stål. Knivarna kan slipas och det följer även med en extra överkniv. Du kan fälla ner och upp kniven samt justera skärbredden med utvändiga vridreglage efter eget önskemål beroende på ditt tygval för perfekta sömmar.

 

Över och undergriparen

Griparna är tillverkade av kraftigt material för att klara av att transportera tråd i hög hastighet. Du kan använda grova dekorativa trådar i griparna, för att skapa ett fylligt sömresultat. Övergriparen (röd) skapar sick-sack på ovansidan. Övergriparens tråd är den gripare som oftas byts ut mot en tjock dekorativ tråd vid sömnad av t.ex. rullfåll och flatlock. Undergriparen (grön) syr sick-sack på sömmens baksida. Båda griparna träs enkelt med luft.

 

Säkerhetssensorer

Air Threading 2000D har tre säkerhetssensorer. Maskinen startar inte om pressarfoten är lyft, sido- eller frontkåpan är öppen. Allt för din säkerhet och säker sömnad.

 

Stabilitet och låg ljudnivå

Air Threading 2000D har kullager på huvudaxeln vilket bidrar till att maskinen går tystare, mjukare och vibrerar mindre.

 

LED belysning

Arbetsområden är belyst med bekväm LED belysning

 

Garanti

Janome ger hela 5 års garani på sina produkter

 

Specifikationer Janome Air Thread 2000D

 

Klassifikation

Overlock 4 trådar

Maskintyp

Mekanisk

Grupp

6A

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömmar

4-, 3-, och 2-trådiga overlocksömmar
rynkning, flatlock, rullfåll. 

Stygnbredd

3,3 - 7,5 mm

Stygnlängd

1 - 5 mm

Sömguide

Ja

Maskinstorlek

B:347/H:299/D:284 mm

Vikt

7,9 kg

Invändigt arbetsutrymme

-

Max. syhastighet

1300 stygn/min

Sömöversikt

På frontpanelen

Stygn- och funktionsval

Utvändiga reglage

Justering av pressarfotstryck

Ja

Extra högt pressarfotslyft

Ja

Differentialmatning  

8-delad matare justerbar 0,5 - 2,0

Knivar

Fast och rörlig nedsänkbar

Färgkodad trädväg

Ja

Nålträdare

Inbyggd till båda nålarna

Belysning av syområde

LED

Trädning av gripare

Med luft

Antal nålar

2