JANOME AIR THREAD 2000D PRO

Nyhet

Helt ny är denna fantastiska Janome Air Thread 2000D

Så ny att den inte finns för leverans än men den går att köa för. 

Det vi vet är att den är välbyggd och är enkel att använda samt har underbart matning och perfekt precision i sömmarna.

Vi har testat den!

 

Denna maskin måste förbokas då tillgången i början blir begränsad. 

 

 

10995kr

Intropris oktober 9995kr

JANOME AIR THREAD 2000D PROFESSIONAL

Kommer bli en bästsäljare

 

I väntan på mer översatt information så ber vi dig att besöka den officiella sidan för denna modell

 

https://www.janome.com/machines/sergers/at2000d/

 

BABY LOCK GLORIA

Det absolut senaste inom overlock & covermaskin kombinerat. Baby Lock Gloria, eller Triumph som den också kan heta, är det bästa av det bästa från två symaskinstyper. Med samma precision och höga kvalitet som alltid varit ett kännetecken för Baby Lock är det även i stygnkvaliteten hos denna modell. Syr du kedjeraksöm, vanlig overlocksöm, förstärkt cover eller en kombinerad cover och overlocksöm så kan du vänta dig exakta stygn i alla material tack vare det unika trådmatningssystemet som är så bra i verkligheten som det påstås. Sedan såklart den berömda luftträdningen, nu även av nålarna. Samt att den är så underbart användarvänlig.


Nu till introduktionspris och med ett fint pressarfotskit på köpet under en begränsad period. Status: 2 maskiner finns för leverans slutet augusti med intropris. Sedan nästa leverans September och utan intopris. Kurs kommer hållas för er som köpt hos oss.    

34995kr

BABY LOCK GLORIA

Den senaste och den bästa

 

Då du vill ha det bästa som finns, en premiummaskin utan jämförelse, en maskin som är enkelt att handha, enkel att trä, enkel att ställa om och som syr sömmar med superprecision i en konstruktion som är förfinad sedan 1964 i samma fabrik i Japan som de utvecklas i. Det ger dig en försäkran om att du kan ägna dig åt vad du älskar. Sömnad i alla dess former utan att bekymra dig över resultat som inte är till belåtenhet. Låter det stort? Det är verkligheten. OBS! p.g.a. stort intresse så är tillgången starkt begränsad. Hör av dig vid intresse så kollar vi status. 

 

8-trådig overlock & Covermaskin

Smal, bred, trilling coversöm

2, 3, 4 trådiga overlocksömmar

Industrisöm, overlocksöm med raksömmar innanför

Wavesöm vilken ger en dekorativ avslutning i vågig form

Rullfåll för smala fina kantavslutningar

Flatlocksöm som dekor

Rynkning av tyg 

Trådportionering, teknik som alltid ger korrekta stygn

Hanterar fylligare dekorativ tråd 

Motordriven luftträdning av alla gripare

Motordriven luftträdning av alla nålar

6 ljusa härliga LED lampor ger ett väl upplyst arbetsområde

Differentialt inställbar matare ger helt släta sömmar

Utrymmet till höger om nålen mäter hela 127 mm

5 års full garanti

 

 

Användarvänlig

Baby Lock Gloria följer Baby Lock´s tradition att göra overlockar och covermaskiner som är extremt enkla att trä och hantera. De är genomtänkta och varje detalj känns användarvänlig. När du skall byta sömsätt så är momenten minimerade och förenklade. Du behöver inte lägga tid och energi på att fundera eller krångla så mycket. Det är enklare än någonsin.

 

Enkel trädning

Du slipper trä tråden genom massa olika trådledare och öglor. Du bara stoppar trådarna i trådhål och trycker på en knapp så trär de sig själva. Nytt på Gloria är att nu är även nåltrådarna självträdande. Otroligt bra om du är ostadig på handen eller inte kan se nålsögat. 

 

Stygnkvalitet

Att ställa in trådspänning för olika material behöver du inte tänka på. Baby Lock har en egen teknik för trådleverans, kan kallas trådportionering också. Oavsett tunnaste skiraste genomskinliga material eller grövre stadig denim så levererar Baby Lock helt perfekta stygn tack vare denna mycket väl fungerande trådleveransteknik. Du behöver aldrig justera något.

 

Släta sömmar

När du syr väldigt lösa material eller väldigt tunna material så är det vanligt att de antingen töjer sig eller drar ihop sig. Nja inte med en Baby Lock. I normalläget på matningen syr de i de flesta fall bra utan omställning. Enkel justering med en lättåtkomlig spak av differentialen på mataren korrigerar i fall det skulle hända.  

 

Högsta kvalitet

Baby Lock konstruerar och tillverkar alla sina overlock och covermaskiner i sin anläggning i Japan. De har sedan 1964 tillverkat endast overlock och covermaskiner så de är specialicerade med lång tradition. Varje del i maskinerna är noga utvalda och genomgår kvalitetstester. En del av tillverkningen är manuell. Alltså delvis handbyggda maskiner. Det är total kontroll av kvalitet och ingenting lämnas åt slumpen. Det är dyra maskiner men ska man ha det bästa så kostar det. 

 

Standard pressarfötter

Overlockfot monterad på maskinen

 

Standard tillbehör

Rengöringsborste med nålhållare

Nålask

Sexkants mejsel

Skruvmejsel

Trådlock 8 stora

Trådnät 8 st

Trådhållarkoner 8 st

Skumgummiplattor 8 st

Pincett

Extra överkniv

Nålträdare

Nålträdningsguide

Nålskruvar 4 st

Griparträdare

Trådledarantenn

Sybord till kedje- och coversömmar

2 st fästskruvar

Fotpedal

Nätkabel

Mjuk vinylplasthuv

Trädningsschema

Svensk instruktionsbok

 

JANOME MY LOCK 644D

En modell som är väl testad och beprövad. En helt vanlig overlockmaskin utan extra fancy finesser. Den gör sitt jobb som den skall utan att klaga eller kräva en massa finjusteringar för att sy snygga och släta sömmar i alla material. Janome My Lock 644D har en fin konstruktion och bra sömnadsegenskaper till ett väldigt konkurrenskraftigt pris. 

5695kr

JANOME MY LOCK 644D

Sveriges populäraste overlockmaskin

 

Du syr barnkläder, gardiner och kuddar till familjen, vänkretsen och hela släkten. Oavsett om ditt intresse är beklädnad-, interiör- eller lapptäckssömnad, så är overlockmaskinen ett rätt val för dig. Janome My Lock 644D har de speciella sömmarna du behöver och har mängder med spännande tillbehör att komplettera med.

 

4-trådig overlock

Flatlock, rullfåll, rynkar

Syr 2-, 3- och 4-trådiga sömmar

Sänkbar kniv

Differentialmatningen 0,5 – 2,25

Snabbträdning av undergriparen

Skräpuppsamlare ingår

Nålträdare ingår

Instruktions DVD

5 års full garanti

Overlockmaskinen kompletterar symaskinen

Overlocken är ett komplement till symaskinen för att få ett pro- fessionellt resultat på ditt arbete. Overlocken syr raksöm, kastar över kanten och skär rent sömsmånen i ett enda moment. Den mekaniska overlocken är en basoverlock där du manuellt justerar dina sömmar och inställningar. Möjligheterna med en overlock är många och resultatet imponerande. Overlocken ger ett fint sömresultat i alla material. Du kan använda overlocken till ca: 80% av din sömnad.

 

Användarvänlig

My Lock 644D är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Goda egenskaper som elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. Instruktions DVD följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från starten.

My Lock 644D har 2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga söm möjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,25) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlocktekniker.

 

Enkel trädning

Förenklad trädning genom färgkodad trädningsguide och snabbträdning av undergriparen. När du lyfter pressarfoten utlöser sig trådspänningen automatiskt så att du enkelt kan dra i trådarna. Förinställd undergriparkontroll gör att du ej behöver ändra trådspänningen för rullfåll. Du kan även enkelt byta till rullfåll utan att byta stygnplåt.

 

Sömmar

4-trådig förstärkt overlock, stretch och rynkning.

3-trådig overlock, kastsöm, wrapped, flatlock, smalsöm, picotkantning och rullfåll

2-trådig overlock, kastsöm, wrapped, flatlock och rullfåll

 

Standard pressarfötter

Overlockfot monterad på maskinen

 

Standard tillbehör

Rengöringsborste

Nålask

Skruvmejsel liten och stor

4 st stora trådlock

Olja

Pincett

4 st trådnät

4 st trådhållare (koner)

Extra överkniv

Fast nyckel (till överkniven)

Nålträdare

Avfallsbehållare

Tillbehörsask

2-tråds hake

Fotpedal med strömkabel

Mjuk vinylplasthuv

Instruktions DVD

Instruktionsbok

 

Specifikation Janome My Lock 644D

 

Klassifikation

Overlock

Maskintyp

Mekanisk

Grupp

6

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömmar

4-, 3-, och 2-trådiga overlocksömmar
rynkning, flatlock, rullfåll. 

Stygbredd

3,1 - 7,3 mm

Stygnlängd

1 - 5 mm

Sömguide

Ja

Maskinstorlek

B:300/H:280/D:280 mm

Vikt

7,0 kg

Invändigt arbetsutrymme

-

Max. syhastighet

1300 stygn/min

Sömöversikt

På frontpanelen

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Ja

Extra högt pressarfotslyft

Ja

Differentialmatning  

3-delad justerbar 0,5 - 2,25

Knivar

Fast och rörlig nedsänkbar

Färgkodad trädväg

Ja

Nålträdare

Nej

Belysning av syområde

Glödlampa 15w

Snabbträdning gripare

Ja

Antal nålar

2

BABY LOCK IMAGINE 2

Baby Lock är märket som för dig som ställer höga krav . De byggs i Japan med absolut högsta kvalitetskrav och rigorösa kontoller av material och funktioner. Man kan med sanning säga att de byggs delvis för hand. 
Baby Lock är en liten tillverkare som sedan 1968 enbart bygger overlockar och senare också Covermaskiner. De har dessutom minst 14 unika patent. När du vill ha det bästa!

11995kr

BABY LOCK IMAGINE 2

Högsta klass - enklast för dig

 

 

Med alla sina unika patent tar Baby Lock Imagine 2 dig in användarvänligheten och sömkvaliteten som ingen annan overlock ens är i närheten av. Du trär den med hjälp av att luft suger igenom tråden. Ingen mer krånglig trädning. Bekymra dig inte över stygnkvalitet. Oavsett material så blir stygnen alltid lika perfekta. Du behöver aldrig justera trådspånningen. Extra kraftiga gripare som tråder ligger inne i undviker allt trassel samt gör att de är extra hållbara. Snabb hastighet ger en känsla av industrisymaskin. Vilket är förståeligt, för Baby Locks historia startar hos industrisymaskin-tillverkning. 

 

Luftträdning

Sätt ner trådändarna i trädhålen, tryck på en knapp och trådarna åker fint hela vägen ut genom griparna. 

 

Automatisk trådleverans

Beräknar och levererar exakt rätt trådmängd till varje stygn vilket skapar perfekta stygn i alla tygkvalitéer. Även med grövre tråd. 

 

Griparsystem 

Griparna är extra kraftiga vilket bidrar till stabilitet och hållbarhet 

 

Knivar

Knivsystem med större yta som tillåter att tjocka tyger lätt skärs av. Materialet är ytbehandlat med tungsten vilket gör knivarna mer slitstarka och hållbara. 

 

Tubformade gripare

De tubformade griparna gör att trådarna ligger inuti griparna och i trådbanan utan att trassla. Du kan därmed trä maskinens trådar i den ordning du vill. 

 

Nålträdare

Till nålarna finns en inbyggt nålträdare. Trä dem i den ordning du vill

 

Vertikala nålar

Vertikala nålar ger mer kraft för bättre stygnkvalitet i tjocka tyger

 

Differentialmatning

Justerbar differentialmatning förhindrar att tyget drar ihop sig eller töjer sig. Differentialen är är en särskild enhet direkt kopplad med huvudaxeln vilket ger mer effekt. 

 

Matning av tyget

Matarsystemet håller stygnen platta och i balans oavsett hastighet, tyg eller stygn. När du ändrar skärbredden så rör sig stygntungan och knivarna tillsammans vilket innebär är trådarna inte behöver justeras. 

 

Justerbar stygnlängd, auto rullfåll

Stygnlängd justeras lätt genom att vrida på stygnlängdsväljaren 0,75-4 mm. Väljaren har två sidor. Den andra är för rullfåll. Då fälls stygntungan automatiskt undan. Väldigt enkel omställning till rullsöm. 

 

Standard tillbehör

Rengöringsborste med nålhållare

Nålask

Skruvmejsel liten 

Skruvmejsel stor

Trådlock 4 st

Trådnät 4 st

Trådhållarkoner 4 st

Skumgummiplattor 4 st

Pincett

Extra överkniv

 Extra nålskruvar

Griparträdare

Fotpedal med strömkabel

Plasthuv

Trädningsschema

Inställningsguide

Manual

 

 

 

Specifikation Baby Lock Imagine 2

 

Klassifikation

Overlock

Maskintyp

Mekanisk

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömöversikt med inställningar

Ja

Stygnbredd / skärbredd

1,5 - 7,5 mm

Stygnlängd

0,75 - 4,0 mm

Inbyggd nålrädare

Ja

Vertikala nålar

Ja

Maskinstorlek

B:370/H:400/D:465 mm

Vikt

7,5 kg

Syhastighet

1500 stygn/min

Max. syhastighet

860 stygn/min

Hastighetskontroll

Fotreglage

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Steglöst

Differentialmatning

0,6 - 2,0

Knivar

Fast och rörlig nedfällbar

Trådavskärare

Ja

ATD Trådleverans system

Ja

Nålträdare

Ja

Jet Air trädning

Ja

Belysning

Glödlampa 15w

Nålar

HAx1SP SuperStretch

Standard pressarfot

Overlockspressarfot

Extra pressarfötter ingår

Ja

JANOME COVER PRO 2000CPX

En covermaskin är normalt steg 3 i symaskinsstegen vid klädsömnad. Först en symaskin, sen en overlock och ganska snart en covermaskin. Då är man komplett och kan sy nästan lika proffsigt som klädindustrin. Med en Janome Cover Pro 2000CPX fållar du, syr på kantband och syr snygga dekorativa sömmar med dekortråd. Då kan man tro att du har köpt plagget. En maskin du inte kan vara utan. 

7495kr

JANOME COVER PRO 2000CPX

fålla och kantbanda som ett proffs

 

Effektfulla fållar och dekorationer med coversömmaskin. Cover Pro 2000CPX är en coversömmaskin, specialmaskin för kedjesöm, tvilling- och trillingsömmar med en syhastighet upp till 1000 stygn per minut. Du kan välja mellan 6 mm bred eller 3 mm smal tvillingsöm. Utvändiga reglage för justering av bl.a stygnlängd. Sömmarna kan användas till fållar, quiltning och kreativa dekorationer. Både rät- och avigsidan av sömmarna är lika användbara.

 

Coversöm maskin

Trillingsöm

Tvillingsöm 3 och 6 mm breda

Kedjesöm

Differentialmatning

Stort invändigt arbetsutrymme 143 x 100 mm

Vertikalt nålnedslag

Snabbspak för platta fina sömmar

Färgkodad trådväg

Snabbträdning av kedjesömgripare

Friarm

5 års full garanti

 

Industriella trådspänningsfunktioner såsom STS för sömnad i tjocka tyger hjälper till att dra åt gripartråden så att sömmen blir platt och fin samt TLC (Tension Level Control) som förhindrar att tunna tyger rynkar sig.

Vertikalt nålnedslag för extra styrka, kontroll och stygnkvalitet. Stort invändigt arbetsutrymme 143 x 100 mm till höger om nålen, tillåter tvilllingsömmar långt in på tyget. Maskinen är även utru- stad med friarm, vilket gör att du enkelt kommer åt alla områden för att fålla eller dekorera dina projekt. Ny LED belysning över arbetsområdet.

Enkel att trä, enkel snabbträdning av kedjegriparen. Snapp in trådguider för enkel trädning. Automatisk utlösning av trådspän- ningen när pressarfoten är lyft. Extra högt pressarfotslyft, vilket gör det enkelt att arbeta med tjocka tyger.

 

Stort arbetsutrymme

Arbetsyta till höger om nålen 143 x 100 mm. Detta gör det möjligt att sy cover sömmar långt in på ditt syprojekt.

 

Industriell trådspänning

STS för sömnad i tjocka tyger som hjälper till att dra åt gri- partråden så att sömmen blir platt och TLC (Tension Level Control) 

som förhindrar att tunna tyger rynkar sig.

 

Stråveck

Quilta med bred tvillingsöm. Sömmen får vackert stråveck utseende.

 

Enhands trådavskärare

Precis som på en symaskin, du skär enkelt av tråden med en enkel rörelse.

 

Flexibla justeringsmöjligheter för stygnlängd och differentialmatning

Cover Pro 2000CPX har den mest flexibla justeringen för stygnlängd 1-4 mm och differential matning 0.5-2.25.

 

Kantband

Kanta med kantband, snabbt och enkelt med kantbandvika- ren (extra tillbehör)

 

Vertikalt nålnedslag

Samma igenkännande vertikala nålnedslag som på symaskinen, vilket säkrar bästa stygnresultat. Med extra utrymme runt 

nålmekanismen blir det enkelt att byta nålar. Pressarfotslyften är också bekvämt placerad.

 

Friarm

Oumbärlig vid fållning av ärmar, byxben, linningar och andra svåråtkomliga sömmar.

 

Nålsystem

Använd Organ ELx705 nålsystem. Precis som för industrinålar, har denna specialnål ett långt spår på både fram och baksidan. 

Vilket gör nålen pålitlig och förhindrar hoppstygn.

 

Kedjesöm

2-trådig söm som kan sys mitt i tyget. Används till samman- fogning av två tyglager för att pressa isär sömsmånen, till stickningar och fållar.

 

Tvillingsöm 3 mm

3-trådig söm med 2 parallella raksömmar på rätsidan och professionell sick-sack på baksidan, 3 mm bred. Kan sys mitt i tyget. Används till fållar, stickningar och dekoration.

 

Trillingsöm 6 mm

4-trådig söm med 3 parallella raksömmar på rätsidan och professionell sick-sack på baksidan, 6 mm bred. Kan sys mitt i tyg

 

Specifikation Janome Cover Pro 2000CPX

 

Klassifikation

Covermaskin

Maskintyp

Mekanisk

Grupp

7

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Friarm

Ja

Sömmar

Trillingsöm 6mm, tvillingsöm 6mm
Tvillingsöm 3mm, kedjeraksöm

Max. stygnbredd

6 mm

Stygnlängd

1 - 4 mm

Sömguide

Ja

Maskinstorlek

B:550/H:330/D:600 mm

Vikt

8,1 kg

Invändigt arbetsutrymme

B:143xH100

Max. syhastighet

1000 stygn/min

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Ja

Extra högt pressarfotslyft

Ja

Differentialmatare

8-delad, justerbar 0,25-2,25

Knivar

-

Nålträdare

-

Belysning av syområde

LED belysning

Färgkodad trädväg

Ja

Snabbträdning av gripare

Ja

Antal nålar

3

BABY LOCK COVER STITCH

Med en berömda Japanska Baby Lock byggkvalitén så kan du vara säker på att även Baby Lock Cover Stich håller samma klass. Stabil och stark matning samt säkra stygn ger perfekt slutresultat. En Baby Lock Imagine 2 overlock samt denna Cover i ditt syrum så har du förmodligen det bästa som finns. 

14195kr

BABY LOCK COVER STITCH

när endast det bästa är gott nog

 

För dig som syr mycket i stretch. Sport-, underkläder-, badkläder och babykläder så är Baby Lock Cover Stitch en maskin du har stor användning av. Du fållar med två eller tre raksömmar utan någon kulle mellan eller nålar som bryts. Inget tyg som drar sig eller rynkar sig. Du syr på kantband av egna band med hjälp av tillbehöret kantbandsvikare. Du syr ihop med en absolut rak raksöm som dessutom är högelastisk. Du kan också avnända coversömmens baksida som dekorativ söm.

 

Coversöm maskin

Trillingsöm

Tvillingsöm 3 och 6 mm breda

Kedjesöm

Differentialmatning

Vertikalt nålnedslag

Färgkodad trådväg

Snabbträdning av kedjesömgripare

Friarm

5 års full garanti

I

Trädning av gripare

Vid trädning av gripartråden används den inbyggda patenterade luftträdningen. Väldigt enkelt

 

Trådspänning

Trådspänning justeras enkelt med en justerratt för varje tråd. Det beror på tråd när trådspänningen skall justeras

 

Stråveck

Quilta med bred tvillingsöm. Sömmen får vackert stråveck utseende.

 

Enhands trådavskärare

Precis som på en symaskin, du skär enkelt av tråden med en enkel rörelse.

 

Differentialmatning

Matarnas rörelse justeras i förhållande till varann för att förhindra tyguttöjning eller ihopdragning

 

Stygnlängd

Hur långa stygn du vill ha justeras enkelt med en ratt. 

 

Kantband

Kanta med kantband, snabbt och enkelt med kantbandvikaren (extra tillbehör)

 

Vertikalt nålnedslag

Samma igenkännande vertikala nålnedslag som på symaskinen, vilket säkrar bästa stygnresultat. Med extra utrymme runt nålmekanismen blir det enkelt att byta nålar. Pressarfotslyften är också bekvämt placerad.

 

Nålsystem

Använd Organ ELx705 nålsystem. Precis som för industrinålar, har denna specialnål ett långt spår på både fram och baksidan. Vilket gör nålen pålitlig och förhindrar hoppstygn.

 

Kedjesöm

2-trådig söm som kan sys mitt i tyget. Används till samman- fogning av två tyglager för att pressa isär sömsmånen, till stickningar och fållar.

 

Tvillingsöm 3 mm

3-trådig söm med 2 parallella raksömmar på rätsidan och professionell sick-sack på baksidan, 3 mm bred. Kan sys mitt i tyget. Används till fållar, stickningar och dekoration.

 

Trillingsöm 6 mm

4-trådig söm med 3 parallella raksömmar på rätsidan och professionell sick-sack på baksidan, 6 mm bred. Kan sys mitt i tyg

 

Specifikation Baby Lock Cover Stitch

 

Klassifikation

Covermaskin

Maskintyp

Mekanisk

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömmar

Trillingsöm 6mm, tvillingsöm 6mm
Tvillingsöm 3mm, kedjeraksöm

Stygnlängd

1 - 4 mm

Sömguide

Ja

Maskinstorlek

B:370/H:400/D:465 mm

Vikt

7,3 kg

Syhastighet

1500 stygn/min

JetAir trädning

Ja, griparen har luftträdning

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Steglöst

Extra högt pressarfotslyft            

Nej, matarna sänks då pressarfot höjs

Differentialmatare

Ja

Trådavskärare

Ja

Färgodad trädväg

Ja

Belysning

Glödlampa 15w

Färgkodad trädväg

Ja

Antal nålar

3