Janome, Air Thread 2000D Pro

Luftträdning, kullager och ny matning

Janomes nyaste overlock Air Thread 2000D är en overlock med finare konstruktion och ännu mer korrekta sömmar även i svåra material. Matningen är en otroligt viktig del av maskinen för att få bra sömmar i de mest krävande materialen. Air Thread 2000D har en längre matare därför. Du träder griparna med luft och nålarna med nålträdare. Trädningen är alltså bland de enklaste som finns. Hela handhavandet av maskinen är enkel för de har gjort den väldigt användarvänlig. Den är ganska basic utan displayer och tryckknappar. En rejäl overlock är det!  
Snygg, syr perfekt, lättanvänd, högsta kvalitet, 5 års fullgaranti. Nåt att allvarligt fundera på.

10995kr
Aprilkampanj 9995kr inkl. fin väska

JANOME AIR THREAD 2000D PROFESSIONAL

När enkelhet prioriteras

 

Janome Air Threading 2000D är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Användarvänlig med goda egenskaper så som luftträdning av bägge griparna, inbyggd nålträdare till bägge nålarna, elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. De instruktioner du behöver följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från början.

Air Threading 2000D har 2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga sömmöjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,0) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlockstekniker

 

 

4-trådig overlock

Flatlock, rullfåll, rynkar

Syr 2-, 3- och 4-trådiga sömmar

Sänkbar kniv, utvändigt reglage

Differentialmatning 0,5 – 2,0

Kullager på huvudaxel

Luftträdning av båda griparna

Nålträdare till båda nålarna

Pressarfot med "matartänder"

Kort avstånd mellan kniv och nålar

Inbyggd tvåtrådsomkopplare

Skräpuppsamlare ingår

Instruktions DVD

5 års full garanti

 

Overlockmaskinen kompletterar symaskinen

Overlocken är ett komplement till symaskinen för att få ett professionellt resultat på ditt arbete. Overlocken syr ihop, kastar över kanten och skär rent sömsmånen i ett enda moment. Den rynkar inte, töjer inte eller drar in kanten på tyget. Slät fin och högelastisk söm blir det. Möjligheterna med en overlock är många och resultatet imponerande. Overlocken ger ett fint sömresultat i alla material. Även i de mest svårsydda materialen gör en overlockmaskin med bra kvalitet ett bra jobb. Du kan använda overlocken till ca: 80% av din sömnad.

 

Användarvänlig

Janome Air Threading 2000D Professional är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Goda egenskaper som elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. Instruktions DVD följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från starten.
2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga söm möjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,25) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlocktekniker.

 

Stor arbetsyta

Arbetsytan framför – 120 mm, bakom – 150 mm och till vänster – 250 mm om nålarna är extra stort på Air Threading 2000D. Ytan är dessutom plan vilket underlättar din sömnad och tyget håller sig på plats under sömnad.

 

Enkel att träda - luftträdning och nålträdare

Båda griparna trädes enkelt med luftträdning och båda nålarna trädes med inbyggd nålträdare – enklare kan det inte bli. Dessutom ”snäpp i” trådguider, vilket gör att trädningen går både snabbt och det är enkelt. Färgkodad trådöversikt på insidan av frontkåpan ger dig en fin översikt över trådvägarna. 

 

Inbyggda trådspänningsreglage

Inbyggda trådspänningsreglage säkrar en jämn trådspänning. Kvaliteten på trådspänningsskivorna är hög och försäkrar samma inställning varje gång du syr. När du lyfter pressarfoten frigörs trådspänningen och du kan enkelt dra trådarna ut ur maskinen.

 

Nålsystem

Overlocken har två nålfästen för två separata nålar. Superstretch nålen (HAx1SP) rekommenderas till overlocksömmar. Superstretch nålen har kulformad spets för att lätt och enkelt gå igenom alla typer av tyg utan att skada tyget. Nålen är anpassad till overlockens höga hastighet samt utformningen tillåter griparen att komma nära nålen och skapa perfekta stygn. Byt nål ofta, helst efter varje projekt.

 

Justerbar stygnlängd

Vridreglaget för stygnlängd sitter överst, innerst på maskinens högra kortsida och är smart kombinerad med vridreglaget för differentialmatningen. Stygnlängden är justerbar för stygn 1,0 – 5,0 mm långa. Stygnlängden är synkroniserad med den främre mataren för ett perfekt stygn. ”R” markeringen står för rekommenderad stygnlängd för rullfåll.

 

Differentialmatning

Janome AT2000D är utrustad med en unik differentialmatning för att förhindra att tyget drar ihop eller töjer sig samt gör det möjligt att rynka och sträcka tyget.

Differentialmatningen är uppbyggd på åtta kraftfulla matare, de främre matarna styrs av stygnlängden och matar så mycket tyg som behövs till varje stygn. De bakre matarna matar så mycket tyg som differentialreglaget är inställt på. Vridreglaget för differentialmatning sitter överst/ytterst på maskinens högra korsida och är smart kombinerad med vridreglaget för stygnlängd.

Du kan justera differentialen mellan 0,5 (töjer) till 2,0 (drar ihop). För sömnad i stretchtyger rekommenderar vi 1,2 – 1,5.

 

Standardpressarfoten

Pressarfoten är utformad för att reducera att tyget ska dra ihop sig och stabiliserar gripartrådformationen vid korta stygn. Matartänderna på bägge sidor och under längs pressarfoten stabiliserar tyget under foten så att det ej glider. På fronten av foten finns två markeringar för vardera nåls nedslagsposition. Du kan använda standardfoten till alla sömmarna du syr med maskinen. 

 

Skärknivarna

Knivarna skär rent tygkanten och är placerade nära nålarna för perfekt resultat i skarpa svängar. Underkniven är fast och tillverkad av hårt stål. Överkniven är rörlig, monterad underifrån på maskinen för att klara tjocka tyger och tillverkad av något mjukare stål. Knivarna kan slipas och det följer även med en extra överkniv. Du kan fälla ner och upp kniven samt justera skärbredden med utvändiga vridreglage efter eget önskemål beroende på ditt tygval för perfekta sömmar.

 

Över och undergriparen

Griparna är tillverkade av kraftigt material för att klara av att transportera tråd i hög hastighet. Du kan använda grova dekorativa trådar i griparna, för att skapa ett fylligt sömresultat. Övergriparen (röd) skapar sick-sack på ovansidan. Övergriparens tråd är den gripare som oftas byts ut mot en tjock dekorativ tråd vid sömnad av t.ex. rullfåll och flatlock. Undergriparen (grön) syr sick-sack på sömmens baksida. Båda griparna träs enkelt med luft.

 

Säkerhetssensorer

Air Threading 2000D har tre säkerhetssensorer. Maskinen startar inte om pressarfoten är lyft, sido- eller frontkåpan är öppen. Allt för din säkerhet och säker sömnad.

 

Stabilitet och låg ljudnivå

Air Threading 2000D har kullager på huvudaxeln vilket bidrar till att maskinen går tystare, mjukare och vibrerar mindre.

 

LED belysning

Arbetsområden är belyst med bekväm LED belysning

 

Garanti

Janome ger hela 5 års garani på sina produkter

 

Specifikationer Janome Air Thread 2000D Professional

 

Klassifikation

Overlock 4 trådar

Maskintyp

Mekanisk

Grupp

6A

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömmar

4-, 3-, och 2-trådiga overlocksömmar
rynkning, flatlock, rullfåll. 

Stygnbredd

3,3 - 7,5 mm

Stygnlängd

1 - 5 mm

Sömguide

Ja

Maskinstorlek

B:347/H:299/D:284 mm

Vikt

7,9 kg

Invändigt arbetsutrymme

-

Max. syhastighet

1300 stygn/min

Sömöversikt

På frontpanelen

Stygn- och funktionsval

Utvändiga reglage

Justering av pressarfotstryck

Ja

Extra högt pressarfotslyft

Ja

Differentialmatning  

8-delad matare justerbar 0,5 - 2,0

Knivar

Fast och rörlig nedsänkbar

Färgkodad trädväg

Ja

Nålträdare

Inbyggd till båda nålarna

Belysning av syområde

LED

Trädning av gripare

Med luft

Antal nålar

2

Janome, My Lock 644D

Den välbeprövade trotjänaren

En modell som är väl testad och beprövad. En helt vanlig overlockmaskin utan extra fancy finesser. Den gör sitt jobb som den skall utan att klaga eller kräva en massa finjusteringar för att sy snygga och släta sömmar i alla material. Janome My Lock 644D har en fin konstruktion och bra sömnadsegenskaper till ett väldigt konkurrenskraftigt pris. 

5695kr
Aprilkampanj 5195kr

JANOME MY LOCK 644D

Sveriges populäraste overlockmaskin

 

Du syr barnkläder, gardiner och kuddar till familjen, vänkretsen och hela släkten. Oavsett om ditt intresse är beklädnad-, interiör- eller lapptäckssömnad, så är overlockmaskinen ett rätt val för dig. Janome My Lock 644D har de speciella sömmarna du behöver och har mängder med spännande tillbehör att komplettera med.

 

4-trådig overlock

Flatlock, rullfåll, rynkar

Syr 2-, 3- och 4-trådiga sömmar

Sänkbar kniv

Differentialmatningen 0,5 – 2,25

Snabbträdning av undergriparen

Skräpuppsamlare ingår

Nålträdare ingår

Instruktions DVD

5 års full garanti

Overlockmaskinen kompletterar symaskinen

Overlocken är ett komplement till symaskinen för att få ett pro- fessionellt resultat på ditt arbete. Overlocken syr raksöm, kastar över kanten och skär rent sömsmånen i ett enda moment. Den mekaniska overlocken är en basoverlock där du manuellt justerar dina sömmar och inställningar. Möjligheterna med en overlock är många och resultatet imponerande. Overlocken ger ett fint sömresultat i alla material. Du kan använda overlocken till ca: 80% av din sömnad.

 

Användarvänlig

My Lock 644D är en avancerad mekanisk overlock med en syhastighet upp till 1300 stygn i minuten. Goda egenskaper som elektronisk hastighetskontroll och enkel urkoppling av överkniven. Instruktions DVD följer med på köpet och försäkrar dig om ett professionellt resultat redan från starten.

My Lock 644D har 2 nålar med 2-, 3- och 4-trådiga söm möjligheter. Justerbar differentialmatning (förhållande från 0,5 till 2,25) och justerbar skärbredd. Detta erbjuder dig ökad kontroll för sömnad i nästan alla typer av tyger och är en nödvändighet för kreativa overlocktekniker.

 

Enkel trädning

Förenklad trädning genom färgkodad trädningsguide och snabbträdning av undergriparen. När du lyfter pressarfoten utlöser sig trådspänningen automatiskt så att du enkelt kan dra i trådarna. Förinställd undergriparkontroll gör att du ej behöver ändra trådspänningen för rullfåll. Du kan även enkelt byta till rullfåll utan att byta stygnplåt.

 

Sömmar

4-trådig förstärkt overlock, stretch och rynkning.

3-trådig overlock, kastsöm, wrapped, flatlock, smalsöm, picotkantning och rullfåll

2-trådig overlock, kastsöm, wrapped, flatlock och rullfåll

 

Standard pressarfötter

Overlockfot monterad på maskinen

 

Standard tillbehör

Rengöringsborste

Nålask

Skruvmejsel liten och stor

4 st stora trådlock

Olja

Pincett

4 st trådnät

4 st trådhållare (koner)

Extra överkniv

Fast nyckel (till överkniven)

Nålträdare

Avfallsbehållare

Tillbehörsask

2-tråds hake

Fotpedal med strömkabel

Mjuk vinylplasthuv

Instruktions DVD

Instruktionsbok

 

Specifikation Janome My Lock 644D

 

Klassifikation

Overlock

Maskintyp

Mekanisk

Grupp

6

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömmar

4-, 3-, och 2-trådiga overlocksömmar
rynkning, flatlock, rullfåll. 

Stygnbredd

3,1 - 7,3 mm

Stygnlängd

1 - 5 mm

Sömguide

Ja

Maskinstorlek

B:300/H:280/D:280 mm

Vikt

7,0 kg

Invändigt arbetsutrymme

-

Max. syhastighet

1300 stygn/min

Sömöversikt

På frontpanelen

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Ja

Extra högt pressarfotslyft

Ja

Differentialmatning  

3-delad justerbar 0,5 - 2,25

Knivar

Fast och rörlig nedsänkbar

Färgkodad trädväg

Ja

Nålträdare

Nej

Belysning av syområde

Glödlampa 15w

Snabbträdning gripare

Ja

Antal nålar

2

Janome, Cover Pro 2000cpx

Rymlig för tyget och säkra stygn

En covermaskin är normalt steg 3 i symaskinsstegen vid klädsömnad. Först en symaskin, sen en overlock och ganska snart en covermaskin. Då är man komplett och kan sy nästan lika proffsigt som klädindustrin. Med en Janome Cover Pro 2000CPX fållar du, syr på kantband och syr snygga dekorativa sömmar med dekortråd. Då kan man tro att du har köpt plagget. En maskin du inte kan vara utan. 

7695kr

JANOME COVER PRO 2000CPX

fålla och kantbanda som ett proffs

 

Effektfulla fållar och dekorationer med coversömmaskin. Cover Pro 2000CPX är en coversömmaskin, specialmaskin för kedjesöm, tvilling- och trillingsömmar med en syhastighet upp till 1000 stygn per minut. Du kan välja mellan 6 mm bred eller 3 mm smal tvillingsöm. Utvändiga reglage för justering av bl.a stygnlängd. Sömmarna kan användas till fållar, quiltning och kreativa dekorationer. Både rät- och avigsidan av sömmarna är lika användbara.

 

Coversöm maskin

Trillingsöm

Tvillingsöm 3 och 6 mm breda

Kedjesöm

Differentialmatning

Stort invändigt arbetsutrymme 143 x 100 mm

Vertikalt nålnedslag

Snabbspak för platta fina sömmar

Färgkodad trådväg

Snabbträdning av kedjesömgripare

Friarm

5 års full garanti

 

Industriella trådspänningsfunktioner såsom STS för sömnad i tjocka tyger hjälper till att dra åt gripartråden så att sömmen blir platt och fin samt TLC (Tension Level Control) som förhindrar att tunna tyger rynkar sig.

Vertikalt nålnedslag för extra styrka, kontroll och stygnkvalitet. Stort invändigt arbetsutrymme 143 x 100 mm till höger om nålen, tillåter tvilllingsömmar långt in på tyget. Maskinen är även utru- stad med friarm, vilket gör att du enkelt kommer åt alla områden för att fålla eller dekorera dina projekt. Ny LED belysning över arbetsområdet.

Enkel att trä, enkel snabbträdning av kedjegriparen. Snapp in trådguider för enkel trädning. Automatisk utlösning av trådspän- ningen när pressarfoten är lyft. Extra högt pressarfotslyft, vilket gör det enkelt att arbeta med tjocka tyger.

 

Stort arbetsutrymme

Arbetsyta till höger om nålen 143 x 100 mm. Detta gör det möjligt att sy cover sömmar långt in på ditt syprojekt.

 

Industriell trådspänning

STS för sömnad i tjocka tyger som hjälper till att dra åt gri- partråden så att sömmen blir platt och TLC (Tension Level Control) 

som förhindrar att tunna tyger rynkar sig.

 

Stråveck

Quilta med bred tvillingsöm. Sömmen får vackert stråveck utseende.

 

Enhands trådavskärare

Precis som på en symaskin, du skär enkelt av tråden med en enkel rörelse.

 

Flexibla justeringsmöjligheter för stygnlängd och differentialmatning

Cover Pro 2000CPX har den mest flexibla justeringen för stygnlängd 1-4 mm och differential matning 0.5-2.25.

 

Kantband

Kanta med kantband, snabbt och enkelt med kantbandvika- ren (extra tillbehör)

 

Vertikalt nålnedslag

Samma igenkännande vertikala nålnedslag som på symaskinen, vilket säkrar bästa stygnresultat. Med extra utrymme runt 

nålmekanismen blir det enkelt att byta nålar. Pressarfotslyften är också bekvämt placerad.

 

Friarm

Oumbärlig vid fållning av ärmar, byxben, linningar och andra svåråtkomliga sömmar.

 

Nålsystem

Använd Organ ELx705 nålsystem. Precis som för industrinålar, har denna specialnål ett långt spår på både fram och baksidan. 

Vilket gör nålen pålitlig och förhindrar hoppstygn.

 

Kedjesöm

2-trådig söm som kan sys mitt i tyget. Används till samman- fogning av två tyglager för att pressa isär sömsmånen, till stickningar och fållar.

 

Tvillingsöm 3 mm

3-trådig söm med 2 parallella raksömmar på rätsidan och professionell sick-sack på baksidan, 3 mm bred. Kan sys mitt i tyget. Används till fållar, stickningar och dekoration.

 

Trillingsöm 6 mm

4-trådig söm med 3 parallella raksömmar på rätsidan och professionell sick-sack på baksidan, 6 mm bred. Kan sys mitt i tyg

 

Specifikation Janome Cover Pro 2000CPX

 

Klassifikation

Covermaskin

Maskintyp

Mekanisk

Grupp

7

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Friarm

Ja

Sömmar

Trillingsöm 6mm, tvillingsöm 6mm
Tvillingsöm 3mm, kedjeraksöm

Max. stygnbredd

6 mm

Stygnlängd

1 - 4 mm

Sömguide

Ja

Maskinstorlek

B:550/H:330/D:600 mm

Vikt

8,1 kg

Invändigt arbetsutrymme

B:143xH100

Max. syhastighet

1000 stygn/min

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Ja

Extra högt pressarfotslyft

Ja

Differentialmatare

8-delad, justerbar 0,25-2,25

Knivar

-

Nålträdare

-

Belysning av syområde

LED belysning

Färgkodad trädväg

Ja

Snabbträdning av gripare

Ja

Antal nålar

3

Baby Lock | Victory

The only Japan-made household overlock

 

En kommande ny modell som ersätter Baby Lock, Imagine. 

Beräknas komma i butik Maj/Juni

 

 

 

 

12995kr

BABY LOCK | Victory

Bäst i klassen - enklast för dig

 

 

Info kommer senare här

 

 

 

 

 

Specifikation Baby Lock Imagine 2

(Denna info ersättes snart av info för Baby Lock | Victory)

 

Klassifikation

Overlock

Maskintyp

Mekanisk

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömöversikt med inställningar

Ja

Stygnbredd / skärbredd

1,5 - 7,5 mm

Stygnlängd

0,75 - 4,0 mm

Inbyggd nålrädare

Ja

Vertikala nålar

Ja

Maskinstorlek

B:370/H:400/D:465 mm

Vikt

7,5 kg

Syhastighet

1500 stygn/min

Max. syhastighet

860 stygn/min

Hastighetskontroll

Fotreglage

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Steglöst

Differentialmatning

0,6 - 2,0

Knivar

Fast och rörlig nedfällbar

Trådavskärare

Ja

ATD Trådleverans system

Ja

Nålträdare

Ja

Jet Air trädning

Ja

Belysning

Glödlampa 15w

Nålar

HAx1SP SuperStretch

Standard pressarfot

Overlockspressarfot

Extra pressarfötter ingår

Ja

Baby Lock | Acclaim

The only Japan-made household overlock

 

En kommande ny modell med nya fina funktioner. 

Beräknas komma i butik Maj/Juni

 

Boka-tidigt-rabatt

-1000kr = 17995kr

 

 

 

 

 

18995kr

BABY LOCK | Acclaim

Bäst i klassen med Wavesöm

 

 

Info kommer senare här

 

 

 

 

 

Specifikation Baby Lock Imagine 2

(Denna info ersättes snart av info för Baby Lock | Acclaim)

 

Klassifikation

Overlock

Maskintyp

Mekanisk

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömöversikt med inställningar

Ja

Stygnbredd / skärbredd

1,5 - 7,5 mm

Stygnlängd

0,75 - 4,0 mm

Inbyggd nålrädare

Ja

Vertikala nålar

Ja

Maskinstorlek

B:370/H:400/D:465 mm

Vikt

7,5 kg

Syhastighet

1500 stygn/min

Max. syhastighet

860 stygn/min

Hastighetskontroll

Fotreglage

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Steglöst

Differentialmatning

0,6 - 2,0

Knivar

Fast och rörlig nedfällbar

Trådavskärare

Ja

ATD Trådleverans system

Ja

Nålträdare

Ja

Jet Air trädning

Ja

Belysning

Glödlampa 15w

Nålar

HAx1SP SuperStretch

Standard pressarfot

Overlockspressarfot

Extra pressarfötter ingår

Ja

Baby Lock, Gloria

En kombimaskin som är lätt att använda

Normalt sett så är kombimaskiner inte bäst på nåt utan bra på lite av varje. Dessutom är de inte helt lätta att ställa om mellan olika sömsätt. 
Baby Lock Gloria är en kombimaskin som egentligen är många maskiner i en. Raksöm, overlock, cover, multisömmar och fabrikssömmar. 
Baby Lock Gloria är inte bara bra på lite av varje. Den är bäst på allt. Inga problem att få till snygga sömmar när du skiftar mellan dem. Alltid korrekt stygnkvalitet. Omställningen mellan olika sömsätt är inte svårt på denna modell. Den enda kombimaskinen som är lättanvänd. 

29995kr

BABY LOCK GLORIA

När det inte får vara svårt

 

Då du vill ha det bästa som finns, en premiummaskin utan jämförelse, en maskin som är enkelt att handha, enkel att trä, enkel att ställa om och som syr sömmar med superprecision i en konstruktion som är förfinad sedan 1964 i samma fabrik i Japan som de utvecklas i. Det ger dig en försäkran om att du kan ägna dig åt vad du älskar. Sömnad i alla dess former utan att bekymra dig över resultat som inte är till belåtenhet. Låter det stort? Det är verkligheten.

 

8-trådig overlock & Covermaskin

Smal, bred, trilling coversöm

2, 3, 4 trådiga overlocksömmar

Industrisöm, overlocksöm med raksömmar innanför

Wavesöm vilken ger en dekorativ avslutning i vågig form

Rullfåll för smala fina kantavslutningar

Flatlocksöm som dekor

Rynkning av tyg 

Trådportionering, teknik som alltid ger korrekta stygn

Hanterar fylligare dekorativ tråd 

Motordriven luftträdning av alla gripare

Motordriven luftträdning av alla nålar

6 ljusa härliga LED lampor ger ett väl upplyst arbetsområde

Differentialt inställbar matare ger helt släta sömmar

Utrymmet till höger om nålen mäter hela 127 mm

5 års full garanti

 

 

Användarvänlig

Baby Lock Gloria följer Baby Lock´s tradition att göra overlockar och covermaskiner som är extremt enkla att trä och hantera. De är genomtänkta och varje detalj känns användarvänlig. När du skall byta sömsätt så är momenten minimerade och förenklade. Du behöver inte lägga tid och energi på att fundera eller krångla så mycket. Det är enklare än någonsin.

 

Enkel trädning

Du slipper trä tråden genom massa olika trådledare och öglor. Du bara stoppar trådarna i trådhål och trycker på en knapp så trär de sig själva. Nytt på Gloria är att nu är även nåltrådarna självträdande. Otroligt bra om du är ostadig på handen eller inte kan se nålsögat. 

 

Stygnkvalitet

Att ställa in trådspänning för olika material behöver du inte tänka på. Baby Lock har en egen teknik för trådleverans, kan kallas trådportionering också. Oavsett tunnaste skiraste genomskinliga material eller grövre stadig denim så levererar Baby Lock helt perfekta stygn tack vare denna mycket väl fungerande trådleveransteknik. Du behöver aldrig justera något.

 

Släta sömmar

När du syr väldigt lösa material eller väldigt tunna material så är det vanligt att de antingen töjer sig eller drar ihop sig. Nja inte med en Baby Lock. I normalläget på matningen syr de i de flesta fall bra utan omställning. Enkel justering med en lättåtkomlig spak av differentialen på mataren korrigerar i fall det skulle hända.  

 

Högsta kvalitet

Baby Lock konstruerar och tillverkar alla sina overlock och covermaskiner i sin anläggning i Japan. De har sedan 1964 tillverkat endast overlock och covermaskiner så de är specialicerade med lång tradition. Varje del i maskinerna är noga utvalda och genomgår kvalitetstester. En del av tillverkningen är manuell. Alltså delvis handbyggda maskiner. Det är total kontroll av kvalitet och ingenting lämnas åt slumpen. Det är dyra maskiner men ska man ha det bästa så kostar det. 

 

Standard pressarfötter

Overlockfot monterad på maskinen

 

Standard tillbehör

Rengöringsborste med nålhållare

Nålask

Sexkants mejsel

Skruvmejsel

Trådlock 8 stora

Trådnät 8 st

Trådhållarkoner 8 st

Skumgummiplattor 8 st

Pincett

Extra överkniv

Nålträdare

Nålträdningsguide

Nålskruvar 4 st

Griparträdare

Trådledarantenn

Sybord till kedje- och coversömmar

2 st fästskruvar

Fotpedal

Nätkabel

Mjuk vinylplasthuv

Trädningsschema

Svensk instruktionsbok

 

Baby Lock, Cover Stitch

Kan vara den stygnsäkraste covermaskinen

Med den berömda Japanska Baby Lock byggkvalitén så kan du vara säker på att även Baby Lock Cover Stitch håller samma klass. Stabil och stark matning samt säkra stygn ger perfekt slutresultat. Den påminner en del om en industriell covermaskin.  

14195kr

BABY LOCK COVER STITCH

när endast det bästa är gott nog

 

För dig som syr mycket i stretch. Sport-, underkläder-, badkläder och babykläder så är Baby Lock Cover Stitch en maskin du har stor användning av. Du fållar med två eller tre raksömmar utan någon kulle mellan eller nålar som bryts. Inget tyg som drar sig eller rynkar sig. Du syr på kantband av egna band med hjälp av tillbehöret kantbandsvikare. Du syr ihop med en absolut rak raksöm som dessutom är högelastisk. Du kan också avnända coversömmens baksida som dekorativ söm.

 

Coversöm maskin

Trillingsöm

Tvillingsöm 3 och 6 mm breda

Kedjesöm

Differentialmatning

Vertikalt nålnedslag

Färgkodad trådväg

Snabbträdning av kedjesömgripare

Friarm

5 års full garanti

I

Trädning av gripare

Vid trädning av gripartråden används den inbyggda patenterade luftträdningen. Väldigt enkelt

 

Trådspänning

Trådspänning justeras enkelt med en justerratt för varje tråd. Det beror på tråd när trådspänningen skall justeras

 

Stråveck

Quilta med bred tvillingsöm. Sömmen får vackert stråveck utseende.

 

Enhands trådavskärare

Precis som på en symaskin, du skär enkelt av tråden med en enkel rörelse.

 

Differentialmatning

Matarnas rörelse justeras i förhållande till varann för att förhindra tyguttöjning eller ihopdragning

 

Stygnlängd

Hur långa stygn du vill ha justeras enkelt med en ratt. 

 

Kantband

Kanta med kantband, snabbt och enkelt med kantbandvikaren (extra tillbehör)

 

Vertikalt nålnedslag

Samma igenkännande vertikala nålnedslag som på symaskinen, vilket säkrar bästa stygnresultat. Med extra utrymme runt nålmekanismen blir det enkelt att byta nålar. Pressarfotslyften är också bekvämt placerad.

 

Nålsystem

Använd Organ ELx705 nålsystem. Precis som för industrinålar, har denna specialnål ett långt spår på både fram och baksidan. Vilket gör nålen pålitlig och förhindrar hoppstygn.

 

Kedjesöm

2-trådig söm som kan sys mitt i tyget. Används till samman- fogning av två tyglager för att pressa isär sömsmånen, till stickningar och fållar.

 

Tvillingsöm 3 mm

3-trådig söm med 2 parallella raksömmar på rätsidan och professionell sick-sack på baksidan, 3 mm bred. Kan sys mitt i tyget. Används till fållar, stickningar och dekoration.

 

Trillingsöm 6 mm

4-trådig söm med 3 parallella raksömmar på rätsidan och professionell sick-sack på baksidan, 6 mm bred. Kan sys mitt i tyg

 

Specifikation Baby Lock Cover Stitch

 

Klassifikation

Covermaskin

Maskintyp

Mekanisk

Garanti (inkl. delar och arbete)

5 år

Sömmar

Trillingsöm 6mm, tvillingsöm 6mm
Tvillingsöm 3mm, kedjeraksöm

Stygnlängd

1 - 4 mm

Sömguide

Ja

Maskinstorlek

B:370/H:400/D:465 mm

Vikt

7,3 kg

Syhastighet

1500 stygn/min

JetAir trädning

Ja, griparen har luftträdning

Stygn- och funktionsval

Reglage

Justering av pressarfotstryck

Steglöst

Extra högt pressarfotslyft            

Nej, matarna sänks då pressarfot höjs

Differentialmatare

Ja

Trådavskärare

Ja

Färgodad trädväg

Ja

Belysning

Glödlampa 15w

Färgkodad trädväg

Ja

Antal nålar

3