Nytt kursprogram våren 2020

Ladda ner som pdf HÄR

Viktig information om din anmälan

Vid anmälan till kurs betalas hela kursavgiften in inom 3 dagar efter en bekräftelse om plats.
Anmälan till kurs är bindande. Vid återbud betalas kursavgiften endast tillbaka som tillgodo i butiken och om det finns en ersättare. Är kursen fulltecknad så kan du anmäla ditt intresse för att stå på reservlistan i händelse av återbud. Alla kursdeltagare får kallelse och mer information inför kursen via e-mail ca 2 veckor innan kursstart. Välkommen med din Kursanmälan till kurser@symaskinsboden.se. 

Vänligen uppge vilken kurs och datum du vill gå samt namn, mobilnummer, e-postadress och vilken overlock du har om du anmäler dig till en trikå/overlockkurs.


Nybörjarkurs i trikåsömnad damkläder

Sy en klänning eller tunika/top

Lär dig sy i trikå/jersey från grunden på din vanliga symaskin. I kursen ingår ett grundmönster från Line2Line på en klänning /tunika i storlek 32 - 54 som finns i 2 varianter. En rak eller en lite utställd. Vi går igenom alla moment som måttagning, rita av mönster, tillklippning och sömnad till ett färdigt plagg. Du tar med dig din symaskin som du är van att hantera  till kursen. Har du en overlockmaskin så kan du ta med dig den också. Tyg kan du köpa hos oss i butiken. Vi bjuder på kaffe och te med något gott till. 

3 träffar lördagar kl. 10 -13, 15 feb, 29 feb och 14 mars. 

Kursavgift: 1150 kr inkl. 1 st mönster Line2Line värde 150 kr. 

Materialkostnad tillkommer.  

Lärare: Yvonne Johansson


Trikåsömnad  - sykurs

Kursen för dig med lite syvana men känner att du vill ha lite tips och stöd för att komma vidare med din klädsömnad. Du väljer själv om du vill starta ett nytt projekt eller om du har ett påbörjat som inte blivit klart. Kanske vill du prova på att sy en klänningen/topp med lite mer detaljer som t.ex. klänning/top med drapering eller knytning, jerseybyxor med fickor, en barntröja/klänning m.m. Vi repeterar alla moment som måttagning, rita av mönster, tillklippning och sömnad till ett färdigt plagg. Du tar med dig din symaskin som du är van att hantera till kursen och har du en overlockmaskin så kan du ta med dig den också.

Du hittar mönster från Line2Line, Hallonsmula och Onion och många fina jerseytyger och sybehör i vår butik Vi bjuder på kaffe och te med något gott till. 

3 träffar lördagar kl. 10 -13

18 april, 2 maj och 16 maj Kursavgift: 

995 kr inkl. Materialkostnad tillkommer.

Lärare: Yvonne Johansson

 

 

Bli vän med din Overlock

Fulltecknad

Här är kursen för dig som vill veta mer och lära dig att använda din Overlockmaskin med alla dess möjligheter. Vi syr prover på allt vi går igenom som samlas i en pärm som du kan ha som ditt uppslagsverk hemma. Du får lära dig att sy olika sömmar, sy hörn, fästa sömmar, sy olika fållar och använda dekortrådar. OBS! Denna kurs gäller för 4-trådiga Overlockar med manuell trådspänningsinställning (overlock som har 4 vred med nummer för trådspänning).

Till kursen tar du med dig din overlock och manual. När du anmäler dig talar du om vilken overlock du har med namn och modellnummer. Vi bjuder på kaffe och te med något gott till.

Torsdagar 3 träffar kl. 18 - 21. 20 feb, 5 mars och 19 mars

Kursavgift: 1375 kr inkl. tråd, tyger och kompendium.
Kostnad för extra material kan tillkomma.
Lärare: Kristina Höglund


Bli vän med din Overlock

Fulltecknad

Samma kurs som ovan, nytt kurstillfälle
Onsdagar 3 träffar kl. 18 – 21
1 april, 15 april och 29 april

Kursavgift: 1375 kr inkl. tråd, tyger och kompendium.
Kostnad för extra material kan tillkomma.

Lärare: Kristina Höglund


Fokus på detaljer i trikå del 1 - heldag

Fulltecknad

En kurs i att sy prover på olika halsringningar, fållar m.m. på din vanliga symaskin.
Många av detaljerna går att sy med Overlock och Coverlock  men vi fokuserar på vanliga symaskiner. Du får testa att sy halsringningar med nervik, kantremsa, infodring, falsk passpoal m.m. Några smarta sätt att få fina fållar får du också med.

I denna kurs ingår allt material som tyg, tråd  och en pärm för prover. Sömnadsvana krävs och att du är van med din symaskin. Din symaskin ska ha några olika stretchsömmar för att resultat ska bli så bra som möjligt. Vi bjuder på kaffe och te med något gott till.
Söndag 1 mars kl. 10 - 16 

Kursavgift: 795 kr inkl.  tyg, tråd och pärm. 

Lärare : Kristina Höglund


Fokus på detaljer i trikå  del 1 - heldag

Fulltecknad

Tisdag 10 mars  kl. 10-16 Samma kurs som ovan, nytt kurstillfälle

 Kursavgift: 795 kr inkl.  tyg, tråd och pärm. 

Lärare : Kristina Höglund


Fokus på detaljer i trikå  del 1 - heldag

Fulltecknad
Samma kurs som ovan, nytt kurstillfälle 
Söndag 26 april  kl. 10 - 16
Kursavgift: 795 kr inkl.  tyg, tråd och pärm.
Lärare : Kristina Höglund

 

 
Välkommen med din Kursanmälan till kurser@symaskinsboden.se

Vänligen uppge vilken kurs och datum du vill gå samt namn, mobilnummer, e-postadress och vilken overlockmaskin du har om du anmäler dig till en trikåkurs.

------------------------